FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük analiz

Dün Euro'nun değerinde artışları olmasının yanı sıra ABD den gelen verilerin çok da fazla etki yaratmadığı görülmüştü. ABD de açıklanan mevcut konut sektörü verileri yüzde 2,4 artış göstermesi beklentilerden daha az artmasına karşın ABD de konut satışlarında yavaş bir hareketlilik oluştuğu hakkında fikir vermekte. Diğer taraftan Richmond Fed imalat endeksi de 6 ile beklentinin az üzerinde gerçekleşerek imalat aktivitesine işaret etmekte.

Bugün ise ABD dayanıklı mal siparişleri ile yeni konut satışları verisi açıklanacak. Dayanıklı mal siparişleri yüzde 0,9 azalış göstereceği düşünülürken bu rakamın üzerindeki rakamlar olumlu değerlendirilebilir. Konut satışları ise konut sektörü canlılığı açısından önem taşıyor. Bunların dışında Fed'in faiz kararı açıklanacak olup herhangi bir faiz değişikliğine gitmesi beklenmezken bunun akabinde yapacağı açıklamalar piyasalarca değerlendirilecek. Enflasyona ilişkin söylemlerin olup olmayacağı ise izlenebilir.

Eur/Usd
1,40 seviyesinin üzerinde kalıp kalamaması yeni yön vermesi açısından önem taşırken 1,40 in üzerinde yukarı yönlü hareketin oluşmasına olanak verebilir. 1,4080 den sonrası ise yükseliş hareketinin destekleneceği noktalardan olabilir. Geri çekilmelerde 1,4030 ın aşağısına kayması ise yukarı hareketi törpüleyebilir. Eur/Usd 1,40 ın bu şekilde üzerinde kalması 1,38 – 1,40 bandını kırdığında 1,40 ın üzerindeki hareketlere seyirini sürdürebilir.

Gbp/Usd Euro kadar güçlü olmayan yukarı hareketleri n daha sınırlı kaldığı görülürken 1,62 nin yine güçlü desteklerden olduğu görülüyor. 1,62 nin üzerinde kalması ve Eur/Usd nin yukarı hareket gösterebilmesi kısmi olarak da Gbp/Usd yi etkileyebilir .Ancak 1,65 seviyelerindeki direncin güçlü olması burayı geçmede zorluklar göstermesine neden olmakta..

Altın
Altında yükseliş hareketleri düşüşlerden sonra tepkisel nitelikte olurken sınırlı da kalmaktadır. 915 seviyesindeki destekte tutunma çabası gösterirken kırılması daha aşağı 908 ve 900 seviyelerindeki destek noktaların denenmesine neden olabilir. 900 psikolojik ve teknik destek olurken kısa vadede düşüş göstermesine rağmen ilk etapta 900 seviyelerinin üzerinde kalmaya çalışabilir. Ancak doların euro karşısında değer kaybı ile Altın 925 seviyelerinde hareketini sürdürüyor. 930 ise yine direnç noktası olabilecektir. Altında doların uluslar arası değeri ve emtia piyasası bugünlerde etkili olmaya devam edebilir.

Usd/Try
Piyasa olumsuzluğunun artması Usd/Try de yukarı denemeler yapmasına neden olurken 1,58 direncinden geri döndüğü görülmüştü. Doların uluslar arası değerinin etkili olması Usd/TRy de geri çekilimlere yol açabiliyor. 1,5650 destek seviyesi olup bu seviyelerde daha yatay bir görünüm sergileyebilir.

TRIAFX DANIŞMANLIK

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler