FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük analiz

TRIAFX DANIŞMANLIK

Dün piyasalarda oldukça önemli haber akışının olması sonucu gün içerisinde tüm paritelerde, altın ve petrolde dalgalanmalar oldu. İngiltereden 1. çeyrek büyüme rakamları beklenen %2.1 azalışın üzerinde %4.9 olarak açıklandı. Beklenen rakamdan daha kötü olmasına rağmen pound dolar karşısında değerlenerek 2009 yılında hiç görmediği 1,6720 seviyelerine ulaştı. ABD den açıklanan tüketici güven endeksi beklenenin altında olmasına rağmen, konut fiyat endeksinin olumlu olması doların kuvvetlenmesine neden oldu. Dolar’ ın güçlenmesiyle altın ve petrolde beklenmeyen gerilemeler oldu.

Bugün Japonya da Tankan Büyük İşletme Endeksi (Q2) nin açıklanması beklenen yüzde 43 azalmadan daha iyi bir rakam olarak açıklandığı taktirde resesyonun yavaşladığının göstergesi olarak görülüp yen in değerini etkileyecektir. Bunun yanı sıra AB'den gelecek ISM İmalat Endeksi 44 yada daha olumlu bir rakam olarak açıklandığı taktirde dolar bugünde güç kazanmaya devam edebilir.

Eur/Usd
1,40 ın üzerindeki kalması paritede yukarı potansiyelin devam etmesine neden olabilirken 1,41 seviyesinin de üzerine çıkarak yukarı hareketini devam ettirdi. 1,4135 direnciyle karşılaşabilen parite için bu seviyelerin geçilmesi ancak yukarı hareketin devam getirebilir. Aksi durumda biraz bekleme sürecinde ve destek 1,41 destek seviyesini kollayarak geçirebilir.

Gbp/Usd
1,65 seviyesinin üzerinde kalması yukarı denemeler anlamına gelirken 1,67 seviyesinin ulaşması ile bu seviyelerde yavaşlama eğilimini gösterdi. Aşağıda ise 1,6300 destek olarak belirtilebilir.

Altın
Altın alternatif yatırım aracı olma özelliği ara ara devam ederken yukarı denemelerde 940 seviyelerinin üzerine çıkılmasıyla doların da uluslararası değerinde zayıflamaların görülmesi Altını yukarı taşıdı. Ancak doların değer kazanmasıyla altın 927 seviyelerine geriledikten sonra 929 seviyelerinde hareket göstermeye devam ediyor. 920 yeni destek seviyesidir.

Usd/Try 1,5350 seviyelerinin fazla aşağısına gelmemesi yukarı zıplamaları beraberinde getirirken 1,5350 nin aşağısında 1,52 desteği bulunuyor. Bu seviyelerin aşağısına gelme beklentilerin de az olması tepkisel hareketlerin gücünü arttırabilir. Usd/Try yine 1,53 seviyelerine yakın hareketin devam etmesi düşünülebilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler