FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji ve hisse önerileri

**İMKB 100 endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 0,22 oranında değer artışı ile 60.998 puandan kapandı. Günlük işlem hacmi 1,47 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Endekste haftalık bazda yüzde 2,79 oranında değer artışı görüldü.

**

Haftanın son gününde yükseliş eğilimini koruyan İMKB 100 endeksi yeni güne 60.921 seviyesinden başladıktan gün içinde pozitif seyir izleyerek 61.000 direncinin üzerine çıktı. Ancak kar satışları ile karşılaşan endeks 60.673 seviyesine kadar geriledikten sonra gelen tepki alımları ile toparlandı ve 61.253 seviyesini test etti. Bu rekor seviyenin ardından oluşan kar satışları ile endekste hafif gevşeme olduysa da kapanış yine tarihi zirveden gerçekleşti.

Yurtdışı borsalarda ise Cuma günü ABD’den gelen işsizlik verilerinin getirdiği güven yurtdışı borsalarda pozitif kapanışlara neden oldu. Sabah itibariyle ise pozitif havanın yurtdışı vadeli piyasalarda devam ettiği görülmekte.

Yeni haftaya bu olumlu hava etkisinde başlayacak olan endekste alıcılı açılış beklemekteyiz. Bayram tatili nedeniyle yaşanacak kısa işlem haftasında yurtdışı borsalarda bozulma yaşnmaz ise hisse bazlı hareketlerle yeni zirve denemeleri görebiliriz. Ancak temkinli olunmasını önermekteyiz. Zira hafta sonu gerçekleşecek olan referandum sonucuna yönelik beklentiler yatırımcıların pozisyonlarında etkili olabilir. 61.000 – 62.000 bölgesi endekste yeni direnç bölgesini oluştururken, 60.600 – 59.500 bölgesi yeni hedef destek bölgesi olarak karşımıza çıkmakta. Bugün veri takvimi oldukça sakin. Sadece Euro Bölgesi’nden Sentix endeksi açıklanacak. ABD’de piyasalar tatil.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler