FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halka arz çalışmaları hızlandı

Halk Bankasının yüzde 25'e kadar olan bölümünün halka arzı için, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kuruluna (BDDK) bugün bildirim yapılması öngörülüyor.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yetkilileri, zaman kaybının önlenmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile geçtiğimiz haftadan bu yana toplantılara devam ediyor.

ÖİB yetkilileri, SPK ile yazışma yerine, yüz yüze görüşmelerle sürecin hızlanmasını tercih ettikleri için böyle bir yolun seçildiğini belirtirken,bugün yapılacak görüşmelerde ana sözleşme ve tahsis grupları konularının elealınması bekleniyor.

Tahsis gruplarının belli olmasıyla, küçük yatırımcıya ya da esnafa ne kadar pay ayrılacağı, yurt dışına ne kadarlık satış yapılacağı yanında, yerli ya da yabancı kurumsal yatırımcılara halka arzın ne kadarının tahsis edileceği ortaya çıkacak.

2006 BİLANÇOLARI KULLANILACAK

Bu arada halka arzın, denetlenmiş 2006 bilançoları ile yapılması hedeflenirken, halka arz sürecinin de Mayıs ayı ortalarında tamamlanması öngörülüyor.

Öngörülen takvimde olası bir gecikme durumunda bu yılın ilk üç ayına ilişkin bilançoların beklenmesi gerekirken, ÖİB Başkanı Metin Kilci, daha önce yaptığı açıklamada böyle bir durumun takvimde 1 aylık sapmaya neden olabileceğini belirtmişti.

Express


En Çok Aranan Haberler