FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halka arz kuyruğundaki şirketler

**Global krizle birlikte son yıllarda neredeyse adı bile unutulur hale gelen halka arz piyasası yavaş yavaş canlanıyor. Piyasayı canlandırmak için bir halka arz seferberliği başlatan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) şubattan bu yana başlayan başvuruların sayısı artıyor.

**

Mango Gıda ile başlayan ve TSKB GYO, Latek Lojistik, Bis Enerji ile devam eden başvurulara yenileri ekleniyor.

Geçen hafta halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunan Aksa Enerji Üretim'in ardından, İhlas Gazetecilik de resmi işlemlere başladı. Gerçekleştirdiği 100 milyon liralık tahvil ihracında 5 kat taleple karşılaşan Akfen Holding de halka açılacağını geçtiğimiz hafta açıklamıştı.

İlk adımı Mango attı
İhlas Holding'den dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, İhlas Gazetecilik'in halka arzı için çalışmalara başlandığı ve gerekli izinleri almak için SPK'ya resmi başvurunun yapıldığı bildirildi. İhlas Gazetecilik'in İhlas Holding ile İhlas Yayın Holding tarafından mevcut hisselerin satışı yöntemi ile yapılacak halka arz için Oyak Yatırım Menkul Değerler ile 15 Şubat'ta danışmanlık ve aracılık sözleşmesi imzalanmıştı. Aksa Enerji Üretim de nakit olarak artıracağı 200 milyon lira nominal değerli sermayesini temsil edecek payların, ortakların yeni pay alma haklarının kısıtlanarak halka arz edilmesi için geçen hafta SPK'ya başvurmuştu.

Öte yandan, bu yıl İMKB'ye ilk başvuruda bulunan Mango Gıda, 6.6 milyon lira olan sermayesinin yüzde 34'ünü halka açmak için çalışmalarını yütürken, TSKB GYO da 100 milyon lira olan sermayesinin yüzde 33,3 oranında halka açmayı planlıyor. Latek Lojistik'in ise 26 milyon liralık sermayesinin yüzde 26,66'lık kısmının borsada işlem görmesi için 6 Şubat'ta yaptığı başvurunun ardından, BİS Enerji de 1 Mart'ta İMKB'ye başvurarak 20 milyon liralık sermayesinin yüzde 34,50'sini halkamak istediğini duyurmuştu. Akfen Holding de geçen hafta borsada halka açılacağını açıklamıştı.
(Referans)

Express


En Çok Aranan Haberler