FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hisse almadan önce bu önerileri okuyun

**Analistler İMKB'nin önemli birçok şirketi hakkında olumsuz rapor yazdı. İşte o hisseler

**

Ak Yatırım Araştırma Bölümü tarafından hazırlanan şirket haberlerinin değerlendirilmesi raporu:

"Türk Telekom – NÖTR Endeksin Altında Getiri – Sırbistan hükümeti Sırbistan Telekom şirketinin yüzde51 payını özelleştireceğini açıkladı. Danışmanı Citigroup şirkete 2,43 milyar euro değer biçiyor. Sırp hükümeti şirketin yüzde80'ine sahip ve geri kalanıYunan telekom şirketi OTE'ye ait. Bahsedilen ilgilenen gruplar arasında Türk Telekom'un adı geçiyor. Türk Telekom'un Haziran sonu itibariyle 3.765mn TL (1.962mneuro) net borcu bulunmaktadır.

Turkcell – NÖTR Endekse Paralel Getiri – Milliyet gazetesi haberine göre 20 Ekim'de yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında, TeliaSonera ve Çukurova Grubu Başkanlık koltuğu için bastırcack. Şu anda başkanlık koltuğu bağımsız üyeyeait. TeliaSonera'nın 2, Çukurova Grubu'nun 2, ve Alfa Grubu'nun 2 üyesi bulunmaktadır. Seçilen başkanı BTK onaylaması gerekiyor.

Doğan Yayın Holding – NÖTR Öneri Yok – Gazete haberlerine göre Maliye Bakanlığı vergi ve prim borçlarına ödeme kolaylığı getiren düzenlemeye ihtilaflı dosyaların da eklenmesi isteniyor. Bu dosyalarda tarafların davalardan feragat etmesi ve mükellefin de sadece anaparayı ödemesi öngörülüyor. Düzenleme kabul edilirse Maliye'nin 6 milyar TL ceza kestiği Doğan Grubu'da bu hükümden yararlanabilecek.

Doğan Yayın Holding – NÖTR Öneri Yok – Mergermarket haberine göre Türk gazetelerden aldığı bilgilere göre Ülker Grubu ve Doğus Grubu'da satılacak medya varlıklarla ilgileniyorlar, ancak bunu henüz Doğan Grubuna iletmediler.

Basında yer alan haberlere göre, VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, Doğuş Otomotiv'in – OLUMLU Öneri Yok – 2010'da 40 bin VW binek araç satacağını tahmin ettiğini (yüzde9 pazar payı), ve bu sayıyı 2011'de 45 bin'e, 2012'de ise 50 bin'eyükseltmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Zorlu Enerji – NÖTR Öneri Yok – Osmaniye'de bulunanan rüzgar santralinin 54 türbinden sonuncusunu devreye alarak 135MW'lık kurulu güce ulaştığını açıkladı.Rüzgar santrallerinin devreye girmesi, Şirket'in karlılığını olumlu etkileyecektir."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler