FİNANS

Hisseleri hareketlendirecek haberler

- Alcatel, Türk Telekomünikasyon A.Ş.'den tahmini tamamlanma süresi 5 yıl ve sözleşme tutarı 56.786.981 euro olan Yeni Nesil iletişim şebekesi sistem ve servis alımı, yazılım ve donanım temini, montajı ve servise hazır hale getirilmesi, garanti içi ve garanti dışı bakım, destek hizmetlerinin sağlanması işi için davet aldığını açıkladı.

- Göltaş, mevcut piyasa koşullarında, daha rasyonel üretim ve stok planlaması yapmak amacıyla klinker üretiminin gerçekleştirildiği toplam 2 fırından toplam klinker üretim kapasitesinin %65'ini temsil eden 1 fırının geçici olarak durdurulacağını açıkladı.

- Merko Gıda, 2009 yılı olağan genel kurul toplantısını 29 Temmuz 2010 tarihinde yapacağını açıkladı.

- Nuh Çimento, ana faaliyet konusu yurt içinde ve yurt dışında çimento, kireç, alçı, briket, kiremit, beyaz tuğla, hazır beton üretim ve ticareti yapmak, kurulmuş veya kurulacak başka sınai ve ticari işletmelere iştirak etmek olan 1.000.000 TL sermayeli NUH-AY Çimento Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine %50 oranında ortak olma kararı aldığını açıkladı.

- Soda Sanayi, 231.000.000 TL olan sermayesinin %10 bedelsiz arttırarak 254.100.000 TL’ye çıkarılaması için ihraç edilecek payların kurul kaydına alındığını ve payların dağıtımının 11 Haziran 2010 tarihinde yapılacağını açıkladı.

- Usaş, şirket merkezinde eğitim almak amacıyla gelen personelinin konaklama ihtiyacını karşılamakta kullandığı lojmanlarının 420.000 TL bedel ile satılacağını açıkladı.

BASINDA YER ALAN HABERLER
- TEB, şube dışı ATM'lerle halka daha yakın olacak - TEB-First Data işbirliğiyle TEB'in şube dışı ATM'lerinin kurulmasına temmuzda başlanıyor. Alışveriş merkezleri dışındaki büyük mağazalar ve perakende noktalarına kurulacak ATM'ler ilk olarak Maltepe, Sultanbeyli ve Kadıköy gibi semtlerde yer alacak. (Referans Gazetesi)

- 450 milyon dolar yatırdı, 850 kişiye istihdam yarattı - Borusan Holding, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla dün lojistik, enerji ve çelik sektöründe 3 yatırımı hizmete sokarken, bir üretim tesisinin de temelini attı. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, toplam 450 milyon dolarlık bu yatırımların 850 kişilik istihdam yarattığını söyledi. (Hürriyet Gazetesi)

- Yapı Kredi, 60 yeni şubeyle 1.200 kişiye iş kapısı açacak - Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Öztürk, yıl sonuna kadar 60 yeni şube açmayı planlayan Yapı Kredi Bankası'nın yaklaşık 1.200 kişiyi istihdam edeceğini söyledi. Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Öztürk, Bursa'da yaptığı değerlendirmede, Yapı Kredi Bankası'nın özellikle KOBİ bankacılığında önemli gelişme gösterdiğini belirterek, tüm alanlarda olduğu gibi KOBİ Bankacılığında da hedeflerinin liderlik olduğunu ifade etti. Yaygın şube ağıyla hizmet verdiklerini vurgulayan Öztürk, ülke genelinde 841 şubeyle müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını kaydetti. (Sabah Gazetesi)

EKONOMİ VE SEKTÖR HABERLERİ
- Altının sadece kendisi değil fonu da kazandırdı - Yılbaşından bu yana yüzde 9 değer kazanan altın yatırım fonlarının da gözdesi oldu. Yatırım fonları arasında son 5 aylık süreçte en çok değer kazanan ilk 10 fonun 7'sinin altına dayalı fon olması dikkat çekti. (Referans Gazetesi)

- Kredi Garanti Fonu desteklerse filoya 100 gemi eklenecek 30 bin kişiye istihdam sağlanacak

– Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, Kredi Garanti Fonu’nun, Mayıs ayında çıkan bir kararname ile teminat vermesi beklenen 60-100 geminin, eğer taahhüt olarak faydalanılacak rakam 400- 500 milyon dolara ulaşırsa, minimum bir senede 30 bin kişiye istidham sağlayacağını söyledi. (Hürriyet Gazetesi)

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler