FİNANS

Hisseleri hareketlendirecek şirket haberleri

- İş Bankası rotayı Rusya'ya çevirdi- Rusya'da bir banka satın almayla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bu konuda oldukça ilerlediklerini ve Ukrayna ile Kazakistan'da da benzer arayışlarının olduğunu söyledi. İş Bankası olarak bir piyasaya, Türkiye ve KKTC'de olduğu gibi, "kalıcı ve oranın üyesi olmak" amacıyla girmeyi düşündüklerini ifade eden Özince; Balkanlar'ın, son krizin yarattığı imkânların değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. (Referans Gazetesi)

- Denizli Cam'da grev kararı- Denizli Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş ile T.Çimse-İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı ve grev kararı alındı.(Dünya Gazetesi)

- Nükleer santral inşaatı için kolları sıvayan Güney Koreli KEPCO şirketi Sinop'taki araziye ilk ziyarette bulunacak - Güney Kore ile nükleer santral yapımına ilişkin milletlerarası protokol 9 Mart'ta İstanbul'da imzalandı. Ardından iki ülke arasında teknik çalışma heyetleri oluşturuldu. Enka İnşaat ile stratejik işbirliği yapan Koreliler arazinin zemin sağlamlığını, çevresel şartları, ulaşım ve üretilecek elektriğin ana sisteme bağlanacağı şebekeleri inceleyecek. (Sabah Gazetesi)

- Havaş, Letonya'da yer hizmetleri şirketi aldı- TAV Hava Limanları Holding A.Ş iştiraklerinden Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş (HAVAŞ), Letonya Riga Uluslararası Havalimanı'nda yer hizmetleri faaliyeti gösteren North Hub Services'ın (NHS) yüzde 50 hissesini satın almak için anlaşma imzaladı.(Dünya Gazetesi)

EKONOMİ VE SEKTÖR HABERLERİ
- Merkez Bankası faiz artırımı için tetikte-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), kısa vadeli faiz oranlarında değişiklik yapmadı. Borçlanma faiz oranını yüzde 6,50, borç verme faiz oranı ise yüzde 9 seviyesinde bırakan Merkez Bankası yaptığı açıklamada, enflasyona vurgu yaptı. (Referans Gazetesi)

- Hazine’nin gerçekleştirdiği Euro cinsi tahvil ihracına yoğun talep- 2020 vadeli tahvil ihracı gerçekleştiren ve 1 milyar euro borçlanması beklenen Hazine'ye 6 milyar euroya yakın talep geldi. (Referans Gazetesi)

- Bankacılıkta net kar 20 milyara ulaştı- Küresel kriz sürecinde adından başarılı olarak söz ettiren Türk bankacılık sektörü, 2009 yılını 20 milyar lira net karla geçti. Karını önceki yıla göre yüzde 50,9 oranında artıran bankacılık, istihdama da en fazla katkıyı yapan sektör oldu.(Dünya Gazetesi)

- Bütçe açığı yüzde 40 azaldı-Ocak-mart döneminde bütçe açığı 2009’un aynı dönemine göre yüzde 40.7 azalarak 11 milyar 341 milyon TL’ye geriledi. İlk çeyrekte bütçe gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20.6 artarak 57 milyar 32 milyon TL’ye ulaştı. Aynı dönemde, vergi gelirleri tahsilatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25.6 artışla 47 milyar 902 milyon TL’ye yükseldi.(Hürriyet Gazetesi)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler