FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyaasalar ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**USD/TL

**

Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda dün aşağı eğilimli seyirn devam ettiğini gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,5070-1,5180 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde0,4 oranında değer kazandı. Gün içinde gelecek olan Türkiye’nin TÜFE datası, ABD’nin tarım dışı istihdam verisi ile Euro Bölgesi’nin perakende satışlar rakamı bu noktada belirleyici olabilecek unsurlar olarak takip edilmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Gerileme trendine tepki alımı gelmesi beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,5020 ve 1,4950 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5190 ve 1,5290 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Avrupa Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutuma kararı piyasada sınırlı etki yaratırken Euro Bölgesi ekonomilerinde açıklanan olumlu makro ekonomik veriler euroda alımları destekledi. Günün genelinde 1,2777-1,2848 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde0,12 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ağustos ayı PMI hizmet endeksi ve temmuz ayı perakende satış verilerinin yanı sıra ABD ağustos ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,2830 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,2660 ve 1,2760 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2880 ve 1,2980 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere konut fiyatlarındaki sert düşüş ve PMI inşaat sektöründeki toparlanmanın hız kesmesi büyüme endişelerini artırırken sterlinde satışları destekledi. Günün genelinde 1,5349-1,5464 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde0,33 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere ağustos ayı PMI hizmet endeksinin yanı sıra ABD ağustos ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,53 psikolojik destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.
Seviyeler: Gün içinde 1,5250 ve 1,53 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5470 ve 1,5580 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Diğer piyasalarla korelasyonu azalan paritede aşağı yönlü hareket devam etti. Nitekim günün genelinde 84-84,6 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde0,2 oranında değer kazandı. Gün içinde gelecek olan ABD’nin tarım dışı istihdam verisi ile Euro Bölgesi’nin perakende satışlar rakamı bu noktada belirleyici olabilecek unsurlar olarak takip edilmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.
Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller düşük, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Paritede alımların kısa sürmesi beklenmelidir. Seviyeler: Gün içinde 83,9 ve 83 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 84,75 ve 85,3 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler