FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda sıkışma dün de devam etti. Nitekim günün genelinde 1,53-1,5380 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,07 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı sanayi üretiminin yanı sıra ABD şubat ayı perakende satışlar ve Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin karışık olması hem de piyasaya katılımın düşük olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5280 desteği kırılmadığı sürece düşüşü sınırlanması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5250 ve 1,5140 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5430 ve 1,5485 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD Makro Ekonomik Görünüm: ABD’nin makro ekonomik verilerinin farklı sinyaller vermesine bağlı olarak paritede sınırlı yükseliş yaşandı. Nitekim günün genelinde 1,3621-1,3687 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,16 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı sanayi üretiminin yanı sıra ABD şubat ayı perakende satışlar ve Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına rağmen piyasaya katılımın düşük olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,37 psikolojik direnç seviyesine yaklaşması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3550 ve 1,3610 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3750 ve 1,3850 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD Makro Ekonomik Görünüm: Enflasyon beklentilerinin artmasına bağlı olarak yükselişe geçen sterlinde alımları politik ve ekonomik endişeler sınırladı. Nitekim günün genelinde 1,4946-1,5068 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,55 oranında değer kazandı. Bugün, ABD şubat ayı perakende satışlar ve Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,51 psikolojik direnç seviyesine yaklaşması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4880 ve 1,4970 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5150 ve 1,5250 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede dün ilginç bir görünüm yaşandı. Nitekim günün genelinde 90,2-90,7 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında değişim kaydetmedi. Ve günü başladığı noktadan tamamladı. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı sanayi üretiminin yanı sıra ABD şubat ayı perakende satışlar ve Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin karışık olması hem de piyasaya katılımın düşük olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 90,8’in kırılması durumunda alımların güçlenmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 90 ve 89,5 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 91 ve 91,8 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler