FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: IMF’de yolların ayrılmasına karşın iç piyasada geçtiğimiz hafta olumlu bir seyir yaşandığını gözlemledik. Nitekim haftanın genelinde 1,5225-1,5430 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,6 oranında değer kazandı. Bu hafta, TCMB faiz kararı , Euro Bölgesi mart ayı ZEW yatırımcı güven endeksi, şubat ayı TÜFE endeksinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi faiz kararı ve şubat ayı TÜFE, ÜFE endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5230 desteğinin altında kapanması durumunda düşüşün sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,52 ve 1,51 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5375 ve 1,5450 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde Euro Bölgesi’nde açıklanan olumlu makro ekonomik veriler paritede alımları destekledi. Nitekim haftanın genelinde 1,3538-1,3796 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %1,06 oranında değer kazandı. Bu hafta, Euro Bölgesi mart ayı ZEW yatırımcı güven endeksi, şubat ayı TÜFE endeksinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi faiz kararı ve şubat ayı TÜFE, ÜFE endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,38 direncinin aşılması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3620 ve 1,37 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3840 ve 1,3920 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: 1,50 seviyesinden gözlenen tepki alımları ve dolardaki zayıflama geçtiğimiz haftanın genelinde yükselişin etkili olmasında belirleyici oldu. Nitekim haftanın genelinde 1,4872–1,5218 seviyeleri arasında hareket gözlenen paritede sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,45 oranında değer kazandı. Bu hafta, İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanakları ve konut rakamlarının yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi faiz kararı ve şubat ayı TÜFE, ÜFE endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise düşük konumdadır. 1,52 psikolojik seviyesinin üzerinde tutunamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5020 ve 1,5115 seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5290 ve 1,5390 seviyeleri direnç olarak belirmektedir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde paritede yukarı eğilimli bir teknik hareket gözlemledik. Nitekim haftanın genelinde 89,6-91 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,3 oranında değer kazandı. Bu hafta, Japonya Merkez Bankası’nın faiz kararı, Euro Bölgesi mart ayı ZEW yatırımcı güven endeksi, şubat ayı TÜFE endeksinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi faiz kararı ve şubat ayı TÜFE, ÜFE endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 91 seviyesinin aşılması durumunda alımların sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 90,15 ve 89,5 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 91 ve 91,7 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler