FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Tüm piyasalarda olduğu gibi dolar kurunda da Fed öncesinde sıkışık bir seyir izlendi. Nitekim günün genelinde 1,5225-1,5320 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,04 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya şubat ayı ZEW yatırımcı güven endeksi ve Euro Bölgesi şubat ayı TÜFE rakamlarının yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı ve sonrasında yapılacak açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düştüğünü gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,53’ün aşılamaması durumunda hafif satıcılı seyir beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5210 ve 1,5120 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5370 ve 1,5460 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Fed faiz kararı öncesinde piyasada temkinli hareket gözlendi. Nitekim günün genelinde 1,3640-1,3785 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,68 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya şubat ayı ZEW yatırımcı güven endeksi ve Euro Bölgesi şubat ayı TÜFE rakamlarının yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı ve sonrasında yapılacak açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın yüksek olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,3620 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalaması ile 1,37 psikolojik direnç seviyesi bandının dışına çıkması durumunda olası hareketlerin güç kazanması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3550 ve 1,3610 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3740 ve 1,3840 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Politik ve ekonomik endişeler piyasada sterlinin güç kaybetmesine neden oldu. Nitekim günün genelinde 1,5020-1,5208 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,99 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere ocak ayı konut piyasası rakamlarının yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı ve sonrasında yapılacak açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,50 psikolojik destek seviyesi ile 1,5250 direnci arasında oluşan band hareketinin dışına çıkılması durumunda olası hareketlerin güç kazanması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4880 ve 1,4960 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5140 ve 1,5250 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Yende dün Fed bekleyişinin etkili olduğunu gözlemledik. Nitekim günün genelinde 90,35-90,8 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,08 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya şubat ayı ZEW yatırımcı güven endeksi ve Euro Bölgesi şubat ayı TÜFE rakamlarının yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı ve sonrasında yapılacak açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Paritede 90’ın üzerinde kalındığı sürece yukarı hareket beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 90 ve 89 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 90,95 ve 91,15 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler