FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Yabancıların Türkiye’ye yatırım yapma isteğini sürmesi dolar kurunu aşağı yöneltiyor. Nitekim günün genelinde 1,5180-1,53 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,52 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı inşaat sanayi üretiminin yanı sıra ABD şubat ayı ÜFE rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5180’in kırılmaması durumunda tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5135 ve 1,5025 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5290 ve 1,5360 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Fed’in faizleri sabit tutma kararı almasının yanı sıra yapılan açıklamalarda bir süre daha faizlerin düşük seviyelerde kalacağını belirtmesi dolarda satışları beraberinde getirdi. Nitekim günün genelinde 1,3657-1,3784 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,65 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı inşaat sanayi üretiminin yanı sıra ABD şubat ayı ÜFE rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın yüksek olması hem de sinyallerin al olması nedeniyle yükseliş hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,37 psikolojik seviyesinin üzerinde tutunması durumunda tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3620 ve 1,37 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3830 ve 1,3910 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Konut satış rakamlarındaki toparlanmanın yanı sıra siyasi endişelerin azalması sterlinde alımları tetikledi. Nitekim günün genelinde 1,4978-1,5261 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,28 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanakları ve şubat ayı işsizlik rakamlarının yanı sıra ABD şubat ayı ÜFE rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,5215 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının üzerinde tutunması durumunda tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5060 ve 1,5150 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5340 ve 1,5420 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Yen, Fed’in faizleri sabit tutma kararı almasının yanı sıra yapılan açıklamalarda bir süre daha faizlerin düşük seviyelerde kalacağını belirtmesine sınırlı tepki verdi. Nitekim günün genelinde 90-90,75 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,21 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı inşaat sanayi üretiminin yanı sıra ABD şubat ayı ÜFE rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın yüksek olmasına karşın sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 90’a yaklaşıldıkça alım, 91’e yaklaşıldıkça satış beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 89,9 ve 89,55 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 90,75 ve 91,6 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler