FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda dün aşağı eğilimli bir seyir dün güç kaybederek devam etti. Nitekim günün genelinde 1,5130-1,5215 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,08 oranında değer kazandı. Bugün, ABD mart ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin bekle olması hem de piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla aşağı hareketin güç kaybetmesi, gün içinde tepki alımının yaşanması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,51 ve 1,50 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5260 ve 1,5350 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: 1,35 direncinin aşılmasıyla birlikte teknik alımların güçlendiği paritede euronun güçlendiğini gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,3461-1,3588 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,56 oranında değer kazandı. Bugün, ABD mart ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,3570 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının altına sarkması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3440 ve 1,3520 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3650 ve 1,3730 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler