FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Doların dışarıda değerlenmesine karşın iç piyasada güçlenemediğini gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,5020-1,5150 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,19 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi dördüncü çeyrek revize büyüme rakamı ile şubat ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD şubat ayı tüketici kredileri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5 desteğinin üstünde kalması durumunda düzeltme beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4970 ve 1,49 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5130 ve 1,5240 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Fed’in toplantı tutanaklarında faizlerin düşük seviyelerde kalacağına dair sinyal vermesine rağmen Yunan ekonomisine yönelik endişelerin yeniden güçlenmesi euroda satışları güçlendirdi. Nitekim günün genelinde 1,3355-1,3498 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,60 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi dördüncü çeyrek revize büyüme rakamı ile şubat ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD şubat ayı tüketici kredileri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,34 seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3240 ve 1,3340 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3470 ve 1,3530 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere’deki siyasi belirsizliğin devam etmesi piyasada endişeleri artırırken sterlin güç kaybetti. Nitekim günün genelinde 1,5128-1,5308 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,14 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere mart ayı PMI hizmet endeksinin yanı sıra konut piyasası rakamlarının yanı sıra ABD şubat ayı tüketici kredileri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda satışlarda yükseldiğini gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına rağmen piyasaya katılımın satışlarda güçlenmesi nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise satışlarda güçlü konumdadır. 1,53 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5080 ve 1,52 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5360 ve 1,5440 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Japonya Merkez Bankası’nın gösterge faizleri değiştirmemesi sonrasında paritede dünkü düzeltme eğilimi korundu. Nitekim dünün genelinde 93,7-94,4 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,67 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi dördüncü çeyrek revize büyüme rakamı ile şubat ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD şubat ayı tüketici kredileri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin karışık olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Görünümünde aşağı dönmesine bağlı olarak paritede gerileme beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 93,3 ve 93 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 94,15 ve 95,25 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler