FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dün sert çıkış sonrasında Almanya’nın Yunanistan tavrını değiştirmesi ile dolar kuru yönünü aşağı çevirdi. Nitekim günün genelinde 1,4930-1,5180 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,38 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya nisan ayı işsizlik değişimi ve Euro Bölgesi nisan ayı güven endekslerinin yanı sıra ABD mart ayı Chicago Fed Ulusal aktive endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise düşük konumdadır. 1,49’un altına inilmediği sürece yukarı eğilimli seyrin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,49 ve 1,4820 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5080 ve 1,5150 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Almanya’nın Yunanistan’a yapacağı yardıma yönelik kesin açıklamalar piyasaların toparlanmasında etkili oldu. Nitekim günün genelinde 1,3115-1,3267 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,20 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya nisan ayı işsizlik değişimi ve Euro Bölgesi nisan ayı güven endekslerinin yanı sıra ABD mart ayı Chicago Fed Ulusal aktive endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,32 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3055 ve 1,3130 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3270 ve 1,3350 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Fed’in faizleri sabit tutma kararının yanı sıra Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik endişeler piyasada satışların devam etmesinde etkili oldu. Nitekim günün genelinde 1,5126-1,5289 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,48 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD mart ayı Chicago Fed Ulusal aktive endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,52 seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5015 ve 1,5120 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5260 ve 1,5370 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Parite Almanya’nın Yunanistan’a yapacağı yardıma yönelik kesin açıklamalar ile sert bir çıkış trendine girdi. Nitekim günün genelinde 93-94,3 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,91 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya nisan ayı işsizlik değişimi ve Euro Bölgesi nisan ayı güven endekslerinin yanı sıra ABD mart ayı Chicago Fed Ulusal aktive endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin al olmasına bağlı olarak yukarı hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Dolayısıyla çıkışın devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 93,7 ve 93 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 94,55 ve 95,2 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler