FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Piyasalardaki Yunanistan iyimserliği ile dolar kurunda aşağı eğilimli seyir sürdü. Nitekim günün genelinde 1,4795-1,4995 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,80 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi’nin enflasyon rakamlarının yanı sıra ABD’nin büyüme rakamları ve kişisel tüketim verileri piyasalarda yönü terse çevirebilecek gelişmeler olarak durmaktadır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise düşük konumdadır. 1,48’in altına inilmediği sürece çıkış beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4760 ve 1,4660 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4940 ve 1,4990 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Piyasalarda dün de Almanya’nın Yunanistan’a yapacağı yardıma yönelik kesin açıklamalar fiyatlandı. Nitekim günün genelinde 1,3180-1,3280 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,10 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi’nin enflasyon rakamlarının yanı sıra ABD’nin büyüme rakamları ve kişisel tüketim verileri piyasalarda yönü terse çevirebilecek gelişmeler olarak durmaktadır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düştüğünü gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın zayıf olması ve sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,33’ün aşılamaması durumunda düzeltme beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3170 ve 1,3090 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3300 ve 1,3385 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Global ekonomiye yönelik iyimser beklentilerle paritede çıkış yaşandı. Nitekim günün genelinde 1,5140-1,5340 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,70 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi’nin enflasyon rakamlarının yanı sıra ABD’nin büyüme rakamları ve kişisel tüketim verileri piyasalarda yönü terse çevirebilecek gelişmeler olarak durmaktadır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düştüğünü gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın zayıf olması ve sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5350’nin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışları beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5245 ve 1,5150 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5390 ve 1,5500 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Diğer paritelere oranla temkinli bir seyrin yaşandığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 93,85-94,25 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,03 oranında değer kazandı. Bugün, Japonya’nın TÜFE, Euro Bölgesi’nin enflasyon rakamlarının yanı sıra ABD’nin büyüme rakamları ve kişisel tüketim verileri piyasalarda yönü terse çevirebilecek gelişmeler olarak durmaktadır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Yukarı yönlü seyrin devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 93,6 ve 92,95 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 94,45 ve 95,1 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler