FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda Yunanistan ekonomisini kurtarmak için yapılan yardımların yetersiz kalacağına yönelik endişelerle yukarı hareket yaşandı. Nitekim günün genelinde 1,4880-1,5230 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 2,06 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya nisan ayı PMI hizmet endeksinin yanı sıra ABD nisan ayı ISM imalat dışı endeks rakamının yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolar kurunda gerek teknik duruma gerekse makro görünüme bağlı olarak çıkış beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5130 ve 1,5060 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5330 ve 1,5400 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Yunanistan ekonomisini kurtarmak için yapılan yardımların yetersiz kalacağına yönelik endişeler euroda satış baskısını artırdı. Nitekim günün genelinde 1,2982-1,3214 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,54 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya nisan ayı PMI hizmet endeksinin yanı sıra ABD nisan ayı ISM imalat dışı endeks rakamının yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,3060 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2840 ve 1,2920 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3060 ve 1,3140 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Doların dış piyasalarda Yunanistan endişesi ile değerlenmesi pariteyi aşağı çekti. Nitekim günün genelinde 1,5090-1,5265 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,64 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya nisan ayı PMI hizmet endeksinin yanı sıra ABD nisan ayı ISM imalat dışı endeks rakamının yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Satışların devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5070 ve 1,4970 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5220 ve 1,5325 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Tansiyonun yüksek olduğu ortamlarda sert değerlenme kaydeden yen bu sefer teknik görünüme takıldı. Nitekim günün genelinde 94,3-95 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,08 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya nisan ayı PMI hizmet endeksinin yanı sıra ABD nisan ayı ISM imalat dışı endeks rakamının yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin al olmasına bağlı olarak yukarı hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Global piyasalarda tansiyonun yüksek olması nedeniyle teknik çıkışını yapamayan paritede yukarı eğilimin korunması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 94 ve 93,44 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 94,9 ve 95,55 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler