FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Son dönemde 1,60 direncini aşmak için birçok denemede bulunan dolar kuru bunlardan yeni bir tanesini dün gerçekleştirdi. Nitekim günün genelinde 1,2178-1,2372 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,36 oranında değer kaybetti. İspanya devletinin riskli bankaları satın alması bu endişeleri yaratan unsurdu. Bugün, Almanya tüketici güveninin yanı sıra ABD nisan ayı dayanıklı mal siparişleri ve nisan ayı yeni konut satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük olduğunu gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise alımlarda zayıf konumdadır. 1,60’ı aşamayarak gerileyen dolar kurunda kar satışlarının uzun vadeli olmaması beklenmelidir. 1,5750’den tepki alımı görülebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5640 ve 1,5610 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6010 ve 1,6060 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İspanya devletinin riskli bankaları satın alması endişeleri artırırken euro son dört yılın en düşük seviyesine yaklaştı. Nitekim günün genelinde 1,2178-1,2372 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,36 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya tüketici güveninin yanı sıra ABD nisan ayı dayanıklı mal siparişleri ve nisan ayı yeni konut satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise satışlarda güçlü konumdadır. 1,23 psikolojik destek seviyesinin kırılması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2160 ve 1,22 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2440 ve 1,2530 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Bankacılık sektörüne yönelik endişelerin artmasının yanı sıra risk algılamasının değişmesi sterlinde satışların devam etmesine neden oldu. Nitekim günün genelinde 1,4258–1,4425 seviyeleri arasında hareket gözlenen paritede sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,24 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD nisan ayı dayanıklı mal siparişleri ve nisan ayı yeni konut satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,44 direncinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4210 ve 1,4260 seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4520 ve 1,46 seviyeleri direnç olarak belirmektedir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede dün İspanya endişeleri ile gerileme sınırlı oldu. Nitekim günün genelinde 89,3-90,3 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,11 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya tüketici güveninin yanı sıra ABD nisan ayı dayanıklı mal siparişleri ve nisan ayı yeni konut satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak tepki alımları beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 89,3 ve 89,05 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 91,05 ve 91,65 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler