FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Avrupa seansında aşağı yönlü hareket eden dolar kuru ABD seansında düzenleme gerilimi ile yukarı yöneldi. Nitekim günün genelinde 1,5705-1,5900 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,35 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD birinci çeyrek revize büyüme rakamının yanı sıra kişisel tüketim harcamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Makro görünümün yeniden bozulmasına bağlı olarak yukarı hareket beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5730 ve 1,5660 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6040 ve 1,6110 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Borçlanma krizinin ekonomik büyümeye yönelik endişeleri artırması Euroda kan kaybının devam etmesine neden oldu. Nitekim günün genelinde 1,2182-1,2388 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada Euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,22 oranında değer kaybetti. Bugün, ABD birinci çeyrek revize büyüme rakamının yanı sıra kişisel tüketim harcamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,2180 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2030 ve 1,2080 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2310 ve 1,2410 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Büyümeye yönelik endişelere bağlı olarak dolara talebin artması sterlinde zayıf da olsa satışların etkili olmasına neden oldu. Nitekim günün genelinde 1,4333–1,4450 seviyeleri arasında hareket gözlenen paritede sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,02 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere mayıs ayı perakende fiyat endeksinin yanı sıra ABD birinci çeyrek revize büyüme rakamı ve kişisel tüketim harcamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıf kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,43 psikolojik destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4220 ve 1,4285 seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4525 ve 1,4610 seviyeleri direnç olarak belirmektedir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede 90 seviyesinin hareketleri sınırladığını gözlemliyoruz. Nitekim günün genelinde 90-90,7 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,14 oranında değer kazandı. Bugün, ABD birinci çeyrek revize büyüme rakamının yanı sıra kişisel tüketim harcamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Paritede bugün için aşağı yönlü seyrin etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 89,4 ve 88,8 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 90,8 ve 91,4 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler