FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: İsrail’in Türk gemisine yönelik saldırısı piyasalarda etkili oldu. Türkiye’nin vereceği cevabın ölçüsüne yönelik haberleri beklerken dolar kurunda hafif yukarı yönlü bir seyir yaşandığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,5615-1,5785 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,05 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya mayıs ayı PMI imalat endeksi ve işsizlik oranının yanı sıra ABD mayıs ayı ISM imalat endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük olduğunu gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması ve sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. İsrail gerilimi nedeniyle yukarı eğilimli seyir korunabilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5630 ve 1,5550 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5895 ve 1,5975 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet’in bankacılık sektörüne yönelik açıklamaları piyasada tedirginlik yaratmasına rağmen haftanın ilk gününde tepki alımlarına bağlı olarak parite sınırlı yükseldi. Nitekim günün genelinde 1,2257-1,2336 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,32 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya mayıs ayı PMI imalat endeksi ve işsizlik oranının yanı sıra ABD mayıs ayı ISM imalat endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,2350 direnci aşılmadığı sürece kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2120 ve 1,22 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2415 ve 1,2480 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Haftanın ilk gününde tepki alımlarına bağlı olarak sterline talebin arttığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,4406-1,4549 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,49 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere mayıs ayı PMI imalat endeksinin yanı sıra ABD ABD mayıs ayı ISM imalat endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketinin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,4550 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4350 ve 1,4440 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4650 ve 1,4730 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede dün katılımın sınırlı olması hacmi ve hareketleri sınırladı. Nitekim günün genelinde 90,9-91,3 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,16 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya mayıs ayı PMI imalat endeksi ve işsizlik oranının yanı sıra ABD mayıs ayı ISM imalat endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Paritede makro görünüme bağlı olarak çıkış görülebilir.

Seviyeler: Gün içinde 90,65 ve 90 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 91,8 ve 92,45 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler