FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda dün bir süredir devam eden gerilimin yumuşadığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,5750-1,5880 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,3 oranında değer kazandı. Bugün, Türkiye’nin enflasyon rakamı, Almanya mayıs ayı PMI hizmet endeksi ve Euro Bölgesi nisan ayı perakende satışların yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıflaması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Makro görünümün de etkisiyle bir miktar gerileme beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5630 ve 1,5480 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5920 ve 1,5980 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi bankacılık sistemine yönelik endişelerin piyasada devam etmesine rağmen Beyaz Saray’dan gelen açıklamalar sınırlı olsa da euroya talebi artırdı. Nitekim günün genelinde 1,2176-1,2274 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,05 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya mayıs ayı PMI hizmet endeksi ve Euro Bölgesi nisan ayı perakende satışların yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlenmesine rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,2150 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2050 ve 1,2130 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2340 ve 1,2430 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Alternatif piyasalarda yaşanan iyimserliğin etkisini kaybetmesi piyasada volatiliteyi artırdı. Nitekim günün genelinde 1,4554-1,4771 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,02 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere mayıs ayı PMI hizmet endeksi ve konut fiyatlarının yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın yüksek olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketinin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4580 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4460 ve 1,4550 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4750 ve 1,4850 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede bir süredir devam eden bant hareketi yukarı yönde bozuldu. Nitekim günün genelinde 90,9-92,4 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %1,22 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya mayıs ayı PMI hizmet endeksi ve Euro Bölgesi nisan ayı perakende satışların yanı sıra Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlenmesine rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Yukarı yönlü seyrin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 91,55 ve 91 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 92,75 ve 93,6 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler