FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Yabancıların İMKB ilgisini artırması sonrasında yaşanan para girişleri dolar kurunu yukarı taşıyor. Nitekim günün genelinde 1,5110-1,5240 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,5 oranında değer kazandı. Bugün, ABD S&P/Case-Shiller bileşik 20 konut endeksi, tüketici güveni ve Richmond Fed imalat endeksi verileri piyasada yakından izlenecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin farklı olması ve piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli seyir beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Kısa vadede tepki alımları beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5070 ve 1,4890 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5220 ve 1,5390 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Görünüm Euroyu Destekledi, 1,30 Aşıldı
Makro Ekonomik Görünüm: Global ekonomiye yönelik gelen makro verilerin olumlu bir görünüm sergilemesi paritenin 1,30 direncini aşmasına neden oldu. Nitekim günün genelinde 1,2860-1,30 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,62 oranında değer kazandı. Bugün, ABD S&P/Case-Shiller bileşik 20 konut endeksi, tüketici güveni ve Richmond Fed imalat endeksi verileri piyasada yakından izlenecektir.
Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düştüğünü gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın düşük olması ve sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,30’un üzerinde tutunması durumunda alımların devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2920 ve 1,2790 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3070 ve 1,3200 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Sterlindeki değerlenme eğilimi dün de devam etti. Nitekim günün genelinde 1,5410-1,5520 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,42 oranında değer kazandı. Bugün, ABD S&P/Case-Shiller bileşik 20 konut endeksi, tüketici güveni ve Richmond Fed imalat endeksi verileri piyasada yakından izlenecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,55 direninin aşılamaması durumunda kar satışı görülebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5400 ve 1,5290 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5350 ve 1,5680 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Yenin güçlenme yönündeki ana trendi dün de etkisini gösterdi. Nitekim günün genelinde 86,8-87,7 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,66 oranında değer kazandı. Bugün, ABD S&P/Case-Shiller bileşik 20 konut endeksi, tüketici güveni ve Richmond Fed imalat endeksi verileri piyasada yakından izlenecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düştüğünü gözlemliyoruz. İşlem hacminin zayıf olması ve sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli seyir beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 86,5’in aşılması yende alımları güçlendirebilir.

Seviyeler: Gün içinde 86,4 ve 85,65 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 87,3 ve 88,1 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler