FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Uluslararası piyasalardaki harekete paralel olarak dolar kurunda aşağı eğilimli bir seyir gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,5030-1,5160 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,34 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya ağustos ayı ZEW yatırımcı güven endeksinin yanı sıra ABD temmuz ayı ÜFE ve sanayi üretimi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5080’nin üzerinde kalması durumunda alımların sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4980 ve 1,4865 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5130 ve 1,5250 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz hafta yaşanan sert satışlar sonrasında gelen tepki alımlarına bağlı olarak düşüşün hız kestiğini gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,2733-1,2871 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,42 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya ağustos ayı ZEW yatırımcı güven endeksinin yanı sıra ABD temmuz ayı ÜFE ve sanayi üretimi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 20’li hareketli ortalamasının geçtiği 1,30 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2630 ve 1,2740 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2880 ve 1,30 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere konut rakamlarının zayıf gerçekleşmesine rağmen risk algılamalarına bağlı olarak doların değer kaybetmesi sterlinde alımları destekledi. Nitekim günün genelinde 1,5534-1,5703 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,34 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere temmuz ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD temmuz ayı ÜFE ve sanayi üretimi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 20’li hareketli ortalamasının geçtiği 1,5650 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5470 ve 1,5570 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5720 ve 1,5810 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Japonya’nın ekonomi yönetiminin kuru söylemlerle baskı altında tutması paritedeki hareketleri sınırlandırdı. Nitekim günün genelinde 85,11-85,44 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,02 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya ağustos ayı ZEW yatırımcı güven endeksinin yanı sıra ABD temmuz ayı ÜFE ve sanayi üretimi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 85’in kırılması durumunda satışların güçlenmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 84,9 ve 84,3 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 85,8 ve 86,35 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler