FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolarda uluslararası arenada yaşanan değerlenme trendi içeride de etkisini gösteriyor Yine referandum belirsizliğinin de sınırlı da olsa fiyatlanması dolar kurunu yukarı çekiyor. Nitekim günün genelinde 1,51-1,53 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,81 oranında değer kaybetti. Bugün ise Euro Bölgesi’nden gelecek olan büyüme ve sanayi verilerine ek olarak ABD’den mevcut konut satışları ve Richmond Fed imalat endeksi piyasada etkili olacaktır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,53’ün kırılması durumunda alımların sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,52 ve 1,5110 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5370 ve 1,5470 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Global ekonomiye yönelik endişeler pariteyi 1,26 desteğine çekti. Nitekim günün genelinde 1,2650-1,2730 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,28 oranında değer kaybetti. Bugün ise Euro Bölgesi’nden gelecek olan büyüme ve sanayi verilerine ek olarak ABD’den mevcut konut satışları ve Richmond Fed imalat endeksi piyasada etkili olacaktır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,25’nın kırılması durumunda satışların sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2600 ve 1,2480 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2750 ve 1,2810 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Sterlinde sert değer değişimleri yerini sakin kapanışlara bıraktı. Nitekim günün genelinde 1,55-1,5620 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,02 oranında değer kaybetti. Bugün Kanada verileri dışında bir data olmaması nedeniyle genel olarak teknik hareketler gözlenebilir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5’in kırılması durumunda satıcılı seyir beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5450 ve 1,5250 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,56 ve 1,5590 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Hükümetine baskısına karşın yende değerlenme eğilimi devam ediyor. Nitekim günün genelinde 85,1-85,7 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,55 oranında değer kazandı. Bugün ise Euro Bölgesi’nden gelecek olan büyüme ve sanayi verilerine ek olarak ABD’den mevcut konut satışları ve Richmond Fed imalat endeksi piyasada etkili olacaktır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 85’in üzerinde tutunduğu sürece yukarı hareket beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 84,75 ve 84 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 85,6 ve 86,85 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler