FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Kritik datalar öncesinde risk almak istemeyen yatırımcıların alımlarıyla dolar kurunda yükseliş yaşanıyor. Nitekim günün genelinde 1,51-1,5270 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,6 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya ağustos ayı işsizlik değişimi rakamı ve Euro Bölgesi TÜFE tahmininin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanakları ve ağustos ayı tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak çıkış beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5170 ve 1,5090 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5345 ve 1,5425 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Kritik veriler öncesinde risk almak istemeyen yatırımcıların satışlarıyla Euro Bölgesi hisse senetleri piyasasında yaşanan satışlar endişelerin artmasına sebep olurken euroda satış baskısının etkili olduğunu gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,2658-1,2773 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,77 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya ağustos ayı işsizlik değişimi rakamı ve Euro Bölgesi TÜFE tahmininin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanakları ve ağustos ayı tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,26 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,25 ve 1,26 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2730 ve 1,2810 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Global ekonomik endişelerin piyasalarda etkisini sürdürmesine bağlı olarak dolara talebin artması paritede satışları destekledi. Nitekim günün genelinde 1,5455-1,5577 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,44 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere temmuz ayı para arzı rakamları ve ipotek kredisi onaylarının yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanakları ve ABD ağustos ayı tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5450 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,53 ve 1,5390 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5530 ve 1,5620 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Global ekonomiye yönelik endişelerin artması dolar kurunda . Nitekim günün genelinde 84,5-85,9 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,71 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya ağustos ayı işsizlik değişimi rakamı ve Euro Bölgesi TÜFE tahmininin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanakları ve ağustos ayı tüketici güveni piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak düşüşün sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 84,15 ve 83,65 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 85,05 ve 85,6 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler