FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: İç piyasaya fon akışının güçlü bir şekilde devam etmesi dolar kurunun da aşağı yönlü seyretmesine neden oluyor. Haftanın genelinde 1,4440-1,4570 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,39 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya eylül ayı PMI imalat endeksi ve Euro Bölgesi ağustos ayı işsizlik oranının yanı sıra ABD ağustos ayı kişisel tüketim harcamaları ve ISM imalat endeksi yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat onumunda olmasına karşın piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,45’in üstüne çıkma çabası görülebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4390 ve 1,4315 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4540 ve 1,4620 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi bankalarına yönelik endişelerin azalması euroda alımları desteklerken euro dolar karşısında son sekiz yılın en iyi çeyrek performansını yaşadı. Günün genelinde 1,3683-1,3562 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,04 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya eylül ayı PMI imalat endeksi ve Euro Bölgesi ağustos ayı işsizlik oranının yanı sıra ABD ağustos ayı kişisel tüketim harcamaları ve ISM imalat endeksi yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,3560 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3460 ve 1,3560 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3710 ve 1,3810 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası yetkililerinden gelen açıklamalara bağlı olarak piyasada satış baskısının arttığını gözlemledik. Günün genelinde 1,5669-1,5923 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,50 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere eylül ayı PMI imalat endeksinin yanı sıra ABD ağustos ayı kişisel tüketim harcamaları ve ISM imalat endeksi yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,5780 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5550 ve 1,5630 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5780 ve 1,5870 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Aşağı hareketin sınırlandığı paritede düşüşün adım adım yerleştiğini görüyoruz. Haftanın genelinde 83,2-83,8 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,27 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya eylül ayı PMI imalat endeksi ve Euro Bölgesi ağustos ayı işsizlik oranının yanı sıra ABD ağustos ayı kişisel tüketim harcamaları ve ISM imalat endeksi yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle konumunda olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 83,5’ten tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 83,1 ve 82,5 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 83,95 ve 84,4 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler