FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda dün aşağı eğilimli bir seyir yaşandığını gözlemledik. Bunda Moody’s’in görünümü pozitife çevirmesinin yanı sıra Japonya’nın beklenmedik bir şekilde faizleri aşağı çekmesi, Avusturalya Merkez Bankası’nın faiz artırım sürecini durdurması sonrasında piyasalarda destek beklentilerini güçlenmesi etkili oldu. Günün genelinde 1,4250-1,4570 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %1,82 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi 2. çeyrek büyüme ve ABD ADP istihdam değişimi piyasalarda etkili olabilecek olan veriler olarak durmaktadır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat konumda olmasına karşın piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,4250’nin üstünde kaldığı sürece tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,42 ve 1,4120 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4360 ve 1,4430 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Japonya’nın beklenmedik bir şekilde faizleri aşağı çekmesi, Avusturalya Merkez Bankası’nın faiz artırım sürecini durdurması sonrasında piyasalarda destek beklentilerini güçlenmesi dolardan diğer varlıklara yönelimi beraberinde getirdi. Buna bağlı olarak özellikle euroda sert bir değerlenme yaşandı. Günün genelinde 1,3640-1,3860 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %1,09 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi 2. çeyrek büyüme ve ABD ADP istihdam değişimi piyasalarda etkili olabilecek olan veriler olarak durmaktadır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin sat konumunda olmasına bağlı olarak yukarı hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Teknik görünümün hızlı bir çıkışa neden olması nedeniyle düzeltme beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3760 ve 1,3680 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3910 ve 1,4010 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Sterlinde dün yukarı yönlü seyrin sınırlı olduğunu gözlemledik. Günün genelinde 1,5750-1,5930 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,38 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi 2. çeyrek büyüme ve ABD ADP istihdam değişimi piyasalarda etkili olabilecek olan veriler olarak durmaktadır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın yükselmesine karşın sinyallerin bekle konumunda olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Paritede kısa vadeli çıkış sınırlı alımlarla devam edebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5815 ve 1,5760 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5960 ve 1,6060 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Merkez Bankası’nın beklenmedik bir şekilde faizleri %0-%0,1 aralığına indirmesi sonrasında yukarı yönelen parite sonrasında yeniden düşüşü tercih etti. 83-84 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,17 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi 2. çeyrek büyüme ve ABD ADP istihdam değişimi piyasalarda etkili olabilecek olan veriler olarak durmaktadır.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlenmesine karşın sinyallerin karışık konumunda olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Aşağı hareketin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 82,9 ve 82,25 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 83,55 ve 84,05 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler