FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Fed’in genişleyici para politikasını sürdüreceğine yönelik algılamaların artması dolar kurunda aşağı hareketi beraberinde getirdi. Günün genelinde 1,4220-1,4380 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,45 oranında değer kazandı. Bugün, Fed’in Çarşamba günü alacağı faiz kararına yönelik beklentilerin piyasada etkili olması beklenmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Tepki alımının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4160 ve 1,4060 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4360 ve 1,4380 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: ABD ve Çin’den gelen olumlu imalat beklenti rakamlarına rağmen Fed’in genişleyici para politikasını sürdüreceğine yönelik algılamaların piyasada etkili olması, paritenin 1,40 direncinin altında kalmasında belirleyici oldu. Günün genelinde 1,3864-1,4013 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,36 oranında değer kaybetti. Bugün, Fed’in Çarşamba günü alacağı faiz kararına yönelik beklentilerin piyasada etkili olması beklenmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,3920 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3720 ve 1,3810 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3980 ve 1,4070 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere PMI imalat endeksinin olumlu gerçekleşmesine bağlı olarak son 4 haftanın en yüksek seviyesini test eden paritede Fed faiz kararı öncesinde temkinli hareket gözlendi. Günün genelinde 1,5994-1,6090 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,02 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere ekim ayı PMI inşaat endeksinin yanı sıra Fed’in faiz kararına yönelik beklentilerin piyasada etkili olması beklenmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al ve orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5950 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5890 ve 1,5950 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6120 ve 1,6190 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede Merkez’in müdahale olasılığı nedeniyle sıkışık bir seyir izlendi. Günün genelinde 80,3-81,4 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,13 oranında değer kaybetti. Bugün, Fed’in Çarşamba günü alacağı faiz kararına yönelik beklentilerin piyasada etkili olması beklenmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Bugün için tepki alımının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 80,1 ve 79,7 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 80,9 ve 81,4 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler