FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco YatırımTarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: TL’de alımların dün de devam ettiğini gözlemledik. Günün genelinde 1,4015-1,4130 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,56 oranında değer kazandı. Bugün, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Trichet’in açıklamalarının yanı sıra ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düştüğünü gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın zayıf ve sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,40’tan tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3940 ve 1,3880 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4130 ve 1,4230 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Fed’in faizleri sabit tutma kararının yanı sıra beklentiler doğrultusunda açıklama yapması piyasada sınırlı etki yaratırken paritede Euro Bölgesi faiz kararının fiyatlandığını gözlemledik. Günün genelinde 1,3992-1,4184 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,74 oranında değer kazandı. Bugün, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Trichet’in açıklamalarının yanı sıra ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin al olmasına bağlı olarak yükseliş hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4050 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3950 ve 1,4050 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4230 ve 1,4310 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere PMI hizmet endeksinin beklentilerin üzerinde olumlu gerçekleşmesi sterlinde alımları güçlendirirken parite 1,61 direncini zorladı. Günün genelinde 1,6006-1,6171 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,29 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere Merkez Bankası faiz kararı ve varlık alım hedefinin yanı sıra ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al ve orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,60 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5970 ve 1,60 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6170 ve 1,6270 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: 80 desteğini kıramayan paritenin dün terse döndüğünü gözlemledik. Günün genelinde 80,6-81,6 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,58 oranında değer kaybetti. Bugün, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Trichet’in açıklamalarının yanı sıra ABD işsizlik sigortası başvuruları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Paritede alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 80,7 ve 79,95 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 81,5 ve 81,7 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler