FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasalar ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Global ekonomiye yönelik olumlu sinyaller dolar kurunda aşağı yönlü bir seyrin yaşanmasında etkili oldu. Nitekim günün genelinde 1,51-1,5270 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,7 oranında değer kazandı. Bugün, Almanya ağustos ayı PMI imalat endeksinin yanı sıra ABD ağustos ayı ISM endeksi, ADP istihdam değişimi ve işten çıkarma rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Global iyimserliğe bağlı olarak gerilemenin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5080 ve 1,4990 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5240 ve 1,5330 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: ABD, Çin ve Avustralya ekonomilerinden olumlu sinyaller gelmesine bağlı olarak piyasada azalan endişeler dolarda kar satışlarını beraberinde getirdi. Günün genelinde 1,2664-1,2856 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %1,02 oranında değer kazandı. Bugün, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve sonrasında yapılacak açıklamalar ile ikinci çeyrek Euro Bölgesi büyüme rakamının yanı sıra ABD temmuz ayı bekleyen konut satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,2850 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2650 ve 1,2750 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2880 ve 1,2970 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere PMI imalat endeksinin beklentilerin üzerinde gerilemesine rağmen global ekonomiye yönelik olumlu sinyaller paritede alımları tetikledi. Günün genelinde 1,5336-1,5492 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,68 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere ağustos ayı PMI inşaat endeksinin yanı sıra ABD temmuz ayı bekleyen konut satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,55 psikolojik direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5290 ve 1,5380 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5520 ve 1,5620 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Olumlu havanın pariteye sınırlı yansıdığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 83,7-84,7 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,5 oranında değer kazandı. Bugün, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve sonrasında yapılacak açıklamalar ile ikinci çeyrek Euro Bölgesi büyüme rakamının yanı sıra ABD temmuz ayı bekleyen konut satışları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller düşük, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Paritede alımların kısa sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 83,75 ve 83,4 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 84,65 ve 85,4 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler