FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IMF ile mutabakata varıldı

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin Stand-By düzenlemesinin yedinci ve son gözden geçirmesinin tamamlanmasına yönelik politikalar paketi konusunda Türk makamlarıyla mutabakata varıldığını bildirdi.

IMF'den Washington'da yapılan açıklamada, Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyetinin, Ankara'da 3-10 Nisan tarihlerinde Türk makamlarıyla görüşmeler yaptığı ve temasların, 11-14 Nisan tarihleri arasında IMF ve Dünya Bankası'nın bahar toplantıları çerçevesinde Washington'da devam ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi: ''IMF heyeti, Türkiye'nin IMF ile olan Stand-By düzenlemesinin yedinci ve sonuncu gözden geçirme döneminin sonuçlandırılmasını hedefleyen bir politikalar paketi konusunda Türk makamlarıyla, daha sonra gözden geçirmek üzere geniş bir mutabakata vardı. Gelecek haftalarda IMF yetkilileri ve Türk makamları birlikte çalışarak, IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun mevcut Stand-By düzenlemesinin yedinci ve sonuncu gözden geçirme dönemini Mayıs başında sonuçlandırmasına imkan verecek şekilde niyet mektubu taslağını nihai hale getirecek. Bu gözden geçirmenin tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye'ye 3.7 milyar dolar serbest bırakılacak.''

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler