FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IMF piyasaları altına boğacak

**Uluslararası Para Fonu (IMF), 191.3 ton altın satacak.

**

IMF açıklamasında satılacak altının değerinin yaklaşık 6.9 milyar dolar olduğu ifade edildi.

IMF Finans Dairesi Direktörü Andrew Tweedie yaptığı açıklamada, fonun 191,3 ton altın satacağını, altın satışı yönteminde en önemli önceliğin altın piyasasında karışıklığa yol açmaktan kaçınmak olacağını belirtti.

IMF Yönetim Kurulu, Eylül 2009'da 403,3 ton altın satmaya karar vermiş ve ilk olarak 212 ton altın satmıştı. Bu altının 212 tonu Hindistan, Mairutus ve Sri Lanka'ya satılmıştı.

IMF, şimdi de kalan 191,3 ton altını satacak. IMF, 212 ton altını merkez bankalarına satarken, bu satıştan yaklaşık 7,2 milyar dolar gelir elde etmişti.

Varlıklarında altına önemli bir bölüm ayırmaya devam edecek IMF'nin, 403,3 ton altın satışı elinde tuttuğu altın varlığını yaklaşık sekizde bir oranında azaltacak.

KARAR ULUSLARARASI PİYASALARDA KURLARI ETKİLEDİ
IMF İcra Kurulu'nun satışına izin verdiği 403.3 ton altından geri kalan 191.3 tonun satışına yakında başlanılacağını açıklaması uluslararası piyasalarda kurları etkiledi.

Avro/Yen paritesi, IMF'in altın satışına başlayacağı açıklamasının da aralarında yer aldığı bir dizi faktörü bağlı olarak 123.30 seviyesine kadar geriledi.

Avro'nun değer kaybında, İtalya'nın kamu finansmanına yönelik olarak Japon bankacıların dile getirdikleri endişeler de rol oynadı.

Ekonomileri, emtialara önemli ölçüde bağımlılık gösteren Avustralyave Yeni Zellanda'nın para birimleri de IMF'in altın satış kararı ile değer kaybetti. Avustralya Doları ve Yeni Zellanda Doları, ABD Doları ve Japon Yeni karşısında geriledilediler. Avustralya Doları/ABD Doları paritesi düne göre yüzde 0.44 düşüşle 0.8952 seviyesinden işlem görüyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler