FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İMKB, halka arz alt limitini artırdı

İMKB Yönetim Kurulu, Kotasyon Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle, 1.Ulusal pazarda borsaya kote olmak isteyen şirketlerin öz sermayesi alt limitlerini 14 milyon YTL olarak belirledi.

İMKB'nin internet sitesinde yeralan duyuruda, hisselerini halka açacak şirketin, son 3 yıl ve ilgili ara dönem dahil olmak üzere mali tablolarının bağımsız denetimden geçmiş olması, kuruluşundan itibaren en az 3 takvim yılı geçmiş olması, son 3 yıllık döneme ilişkin mali tablolarının yayınlanması ve son iki yıla ilişkin mali tablolarına göre (halka arz edilen hisse senetlerinin piyasa değerinin en az 40 milyon YTL veya halka arz edilen hisse senetlerinin nominal değerinin ödenmiş ya da çıkarılmış sermayesine oranının yüzde 35 olması halinde son 1 yılda) vergiden önce kar etmiş olması gerektiği bildirildi.

Duyuruda, halka arz edilen hisse senetlerinin piyasa değerinin en az 21 milyon YTL ve nominal değerinin ödenmiş ya da çıkarılmış sermayesine oranının en az yüzde 25 olması, eğer bu oran yüzde 25'in altındaysa halka arz edilen hisse senetlerinin piyasa değerinin en az 40 milyon YTL olması gerektiği belirtildi.

Yeni değişikliklere göre ayrıca, borçluluğu temsil eden menkul kıymetlerin (tahvil) kotasyonunda "ihracın nominal tutarı"nın 750,000 YTL, bağımsız denetimden geçmiş son bilançosundaki özsermaye toplamının ise en az 1.4 milyon YTL olmasına karar verildi.

Söz konusu şartlar ilk defa yapılacak arzlar için geçerli olacak. Bu kriterler halihazırda işlem gören hisse senetlerini etkilemeyecek.

Express


En Çok Aranan Haberler