FİNANS

İş Bankası, Bulgaristana giriyor

**Dnevnik Daily gazetesinin Bulgaristan Merkez Bankası tarafından yayınlanan bir rapora dayandırdığı haberine göre, İş Bankası, Almanya'daki iştiraki İşbank GmbH aracılığı ile Bulgaristan piyasasına giriyor.

**

Bulgaristan Merkez Bankası'nın raporunda Almanya Finansal Denetim Servisi tarafından yapılan bildirime atıfta bulunularak yer alan bilgiye göre İşbank GmbH, Bulgaristan piyasasına girmek için hazırlıklara başladı.

Habere göre İş Bankası, Almanya'daki bu bağlı ortaklığının AB pasaportu sayesinde Bulgaristan Merkez Bankası'ndan bankacılık lisansı alma prosedüründen kaçınmış olacak.

AB Pasaportu, bir AB ülkesinde kredi kuruluşu lisansına sahip olan bankaların diğer AB üyesi ülkelerde şube açmalarına imkan veriyor.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler