FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte piyasaların ilk tepkisi

Piyasalar, yeni haftaya “çifte şok” gölgesinde başladı. Küresel finans sektöründe ABD kaynaklı olarak bir süredir yaşanan olumsuzlukların yanı sıra, AKP’ye açılan kapatma davası ile çifte baskı altında kalan piyasalar, bu gelişmelere olumsuz tepki verdi. Borsa açılışta yüzde 7.8 düşerek 30.258 olurken, dolar kuru 1.267’ye yükseldi, Euro da 2 YTL’ye yaklaştı.

Cuma günü mesai saati bitiminde açıklanan kapatma davası haberinin etkisi bu sabah piyasaların açılmasıyla hissedilmeye başlandı. Borsa güne sert bir düşüşle başladı. Cuma günü 42 bin 585’ten kapanan İMKB endeksi, bugün ilk açılışta yüzde 7.81 düşerek 39 bin 258’e geriledi.

Bankalar arası piyasada sabah dolar 1.267 düzeyine çıktı, euro kotasyonları ise 2 YTL'nin üzerini gördü. Kurlarda açılışta yüzde 3-4 yükselme görüldü. Ancak ilerleyen saatlerde kurlar hafif de olsa aşağı doğru inmeye başladı, saat 10.00 itibariyle dolar 1.266, euro da 1.997’ye geriledi.

[

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANLIK İZLEYİN](https://finans.mynet.com/doviz/)

PİYASALAR ÇİFTE BASKI ALTINDA
AKP’ye açılan kapama davasıyla ortaya çıkan siyasal belirsizlik algısı, piyasalarda olumsuz etki yaratırken, yurt dışında da görünümün çok iyi olmadığı dikkat çekiyor. Cuma günü ABD'de yaşanan ve “Bear Stearns fırtınası” olarak adlandırılan sert satışların ardından Japonya ve Hong Kong başta olmak üzere Asya borsalarında da yüzde 3-4’lük önemli düşüşler yaşanıyor.

BORSADA DÜŞÜŞ SÜRER Mİ?
Zaten yurt dışındaki gelişmelerin olumsuz etkisi altındaki Borsa, bugün bir de kapatma davasıyla ortaya çıkan siyasi belirsizliği fiyatlayacak. Ancak, açılışta görülen hızlı düşüşün, devam etmeyebileceği, sonrasında dengelenebileceği beklentisi öne çıkıyor.

[**BORSAYI ÜCRETSİZ VE CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

FAİZ TOPLANTILARI
Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) yarın, Türkiye Merkez Bankası’nın Çarşamba günü yapacağı faiz toplantılarından çıkacak kararlar, piyasaların yönü bakımından etkili olacak. FED toplantısında 75 baz puanlık faiz indirimi beklentisi ağırlıkta.

Türkiye Merkez Bankası’nın toplantısından ise 25 baz puan indirim bekleyenlerle faiz oranının değişmeyeceği beklentisinde olanlar eşit ağırlık oluşturuyor.

Bu arada DİBS piyasasında bileşik faiz yüzde 18’e yaklaşırken, Hazine, bu hafta içinde iki değişim ihalesi gerçekleştirecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler