FİNANS

Kapasite kullanımı yüzde 81,8

Ankara -(AA) İmalat sanayiinde kapasite kullanımı, geçen yılın Aralık ayında yüzde 81,8 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İmalat Sanayinde Eğilimler 2006 Aralık ayı sonuçlarını açıkladı.

Aralık ayı ilk geçici sonuçlarına göre, 2005 yılı Aralık ayında yüzde 80,7 olan üretim değeri ağırlıklı kapasite kullanım oranı 1,1 puan artarak 2006 yılının Aralık ayında yüzde 81,8 olarak hesaplandı.

İmalat Sanayinde ''üretim değeri'' ağırlıklı kapasite kullanımında 2006 Aralık ayında en yüksek kullanım oranı, yüzde 93,3 ile radyo, tv haberleşme cihazları imalatında görüldü.

Aralık ayında imalat sanayinde kapasite kullanım oranı devlet sektöründe yüzde 91, özel sektörde ise yüzde 80,2 oldu.

Geçen yılın aynı döneminde kapasite kullanım oranları kamuda yüzde 86,3, özel sektörde yüzde 79,2 olarak belirlenmişti.

Bu arada, TÜİK'in 2006 Kasım ayına ilişkin açıkladığı ve son 2 yılın en yüksek kapasite kullanım oranı olan yüzde 83,2 rakamı revize edildi ve son bültende Kasım ayı kapasite kullanım oranı yüzde 82,8 olarak yer aldı.Son düzenleme ile 2006 yılı ve son iki yılın en yüksek kapasite kullanım oranı yüzde 83,1 ile Haziran ayında gerçekleşmiş oldu.

İmalat sanayinde iktisadi faaliyet kollarına göre 2006 Aralık ayında kapasite kullanımı en yüksek sektör, yüzde 93,3 ile radyo, tv haberleşme cihazları imalatında oldu.

Kapasite kullanım oranları, kok kömürü, rafine edilmiş petrol ürünleri imalatında yüzde 92,8, taşıt araçları ve karoseri imalatında yüzde 86,2, metalik olmayan diğer mineral madde imalatında yüzde 81,5, ağaç ve mantar ürünleri imalatı yüzde 86,6, mobilya imalatında yüzde 82,5, büro, muhasebe bilgi işlem makinaları imalatında yüzde 83,3, ana metal sanayi yüzde 83,2, kağıt ve kağıt ürünleri imalatında yüzde 88, tıbbi, optik hassas aletler imalatında yüzde 79,8, diğer ulaşım araçları imalatında yüzde 80,6 olarak gerçekleşti.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler