FİNANS

Küresel faiz artışları tedirgin ediyor

Bono piyasası uluslararası piyasalardaki gelişmeler ve beklentilerin etkisiyle yükselişini sürdürdü. Küresel faiz artışlarının devam edeceği ve gelişmekte olan ülke piyasalarından sermaye çıkışlarının yaşanacağı beklentisi piyasada satışları arttırdı. 5 Eylül 2007 vadeli bileşik faizler spot işlemlerde 13,56 seviyelerinden kapanırken, valörlü işlemler 13,57 seviyelerinden gerçekleşti.

Bir banka yetkilisi, global likiditeye yönelik sıkıntıların yurtiçi piyasada da etkili olduğunu ifade ederek, "Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faizleri daha da artırabileceğine yönelik açıklamalar ve yarın da Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) faiz artırabileceği ya da para piyasasını daraltma yönünde bir karar alabileceğine ilişkin beklentiler nedeniyle, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere satış geldi" şeklinde konuştu.

Küresel faiz artışına yönelik mevcut beklentilerin ne kadar daha süreceği belirsizliğini korurken, son günlerde hızlı bir çıkış yakalayan faizlerde mevcut seviyelerden alım gelebileceği tahmin ediliyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler