FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lehman Brothers, Türkiye ofisini açtı

Global yatırım bankası Lehman Brothers, Türkiye ofisini resmi olarak hizmete açtı.

Verilen bilgiye göre Lehman Brothers'ın Türkiye ofis açılışı ile ilgili bir değerlendirme yapan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "2008'in ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi beklenenden daha fazla büyüme kaydetti. Türkiye'nin ortaya koyduğu bu ekonomik istikrar, ülkemizi Lehman Brothers gibi lider yabancı yatırımcılar için cazip hale getiriyor" dedi.

Lehman Brothers Avrupa, Ortadoğu, Asya Pasifik CEO'su Jeremy Isaacs, "Türkiye'de mevcutiyetimizi artırmak, gelişmekte olan piyasalardaki stratejimizin bir parçası" değerlendirmesinde bulundu. Lehman Brothers Türkiye CEO'su Uzay Kozak ise şöyle konuştu: "Rekabetin yoğun olarak yaşandığı bu pazarda, benzersiz bakış açıları sunarak yönettiğimiz finansal projeler kapsamında kamu ve özel sektörden müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Ayrıca, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını değerlendirmek için uygun ortaklık arayışlarımız da devam edecektir" dedi.

2007 senesinde İstanbul'da bir ofis açan Lehman Brothers, MNG Menkul Kıymetlerin tüm hissesini aynı yılın Ekim ayında satın alarak yatırım bankacılığı ve sermaye piyasalarına yönelik hizmet vermeye başlamıştı. Şirket, Digitürk'ün yüzde 46,7'lik hissesinin devralınması ile ilgili Providence Equity'e danışmanlık hizmeti vermiş, aynı zamanda, Türkiye'nin 1,25 Milyar Euro'luk bono ihalesini gerçekleştirmişti. Diğer taraftan, Lehman Brothers sorunlu kredi portföyleri konusunda aktif rol üstlenip, 2005 yılından bu yana 1,5 milyar dolar hacminde süpheli alacaklar portföylerini bankalardan satın aldı. En önemli alımlar arasında TMSF'nin portföyü ve son zamanlarda gerçekleşen Yapı Kredi ve Şekerbank portföyleri yer alıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler