FİNANS

MB Başkanlığı

Cumhurbaşkanı Sezer'le 75 dakika görüşen Bakan Babacan'ın, Merkez Bankası Başkanlığı için Erdem Başçı'nın kararnamesini bıraktığı öğrenildi. Başkan Yardımcılığı için de iki isim sunuldu.

Sabah gazetesinin haberine göre, Merkez Bankası'nın yeni patronu için gözler Çankaya Köşkü'ne çevrildi. Devlet Bakanı Ali Babacan, dün saat 15.30'da Köşk'e çıktı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le 75 dakika görüşen Babacan, hızla Başbakanlığa geçerek Başbakan Tayyip Erdoğan'la durum değerlendirmesi yaptı. Babacan, Cumhurbaşkanı Sezer'e, "Makroekonomik gelişmeler ve para politikası" konusunda bilgi verdi.

Ancak, edinilen bilgilere göre görüşmenin ana konusunu, Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılacak atama oluşturdu. Başbakan Erdoğan'ın, "Ali Bey (Babacan) Köşk'e tek isimle gidecek. Zarf orada açılacak. Ondan sonra herkes öğrenir" açıklamasının ardından Bakan Babacan'ın, Cumhurbaşkanı Sezer'e Merkez Bankası Başkanvekilliği görevine getirilen Erdem Başçı'nın ismini sunduğu öğrenildi. Babacan, Başçı'nın yanısıra Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak iki ismi de Köşk'e iletti. -

BAKAN ZORDA KALDI

Babacan, Cumhurbaşkanı Sezer'in, Merkez Bankası'na Erdem Başçı ismini değerlendirmeye alacağını ve kararname onayının hemen çıkmayacağını dikkate alarak, görüşmeyi "ekonomik konularda bilgi verme" olarak formüle etti. Böylece, Çankaya'dan yansıyabilecek olumsuz havayı bertaraf etmeyi planladı.

Önceki gün, Başbakan Erdoğan'ın, "Ali Bey Köşk'e isimle" çıkacak bilgisini vermesi ise Bakan Babacan'ı zorladı. Nitekim Babacan, Cumhurbaşkanı'na düşündükleri isimleri sunduktan sonra, "menfi izlenim" edinmedi. Buna rağmen, Cumhurbaşkanı'nın önerilen isimleri değerlendirmeye aldığı bilgisi kulislere yayıldı.

Merkez Bankası Başkanvekili Başçı'nın, bu göreve asli olarak atanmak için şansı sürüyor. Cumhurbaşkanı Sezer'in, incelemesinin ardından atamanın netleşmesi bekleniyor. Bu arada Babacan, dün Köşk'ten ayrılırken basın mensuplarına açıklama yapmadı. Neşeli görünen Babacan'ın bu tavrı, "İstediği sonucu alacağını düşünüyor" şeklinde yorumlandı. Merkez Bankası'nın uzun süre vekaletle yönetilmemesi hassasiyeti de Cumhurbaşkanı'na aktarıldı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler