FİNANS

Memurlar, masadan yine umutsuz ayrıldı

Hükümetin, memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusundaki teklifini yarın sendikalara sunacağı bildirildi.

Bugün gerçekleşen 5. tur toplu görüşmelerden yine sonuç çıkmadı. 3 saat süren toplantıdan memur sendikaları " umutsuz" ayrıldı. Hükümet, memurlara gelecek yıl için yapılacak zam teklifini yarın masaya getirecek. Kamu-Sen Başkanı, Bircan Akyıldız, " Sanırım, yarın bize yüzde 2.3'lük zam teklifiyle gelecekler" dedi.

Akyıldız, toplu görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamada, hükümet adına görüşmelere katılan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın kendilerine, " Abartılı rakamlar telaffuz ederek beklentileri yükseltmeyin" telkininde bulunduklarını söyledi. Toplantının, yarın saat 14.00'te yapılacağı bildirildi.

TEKLİF YOK, SİYASİ İRADE MASAYA OTURMADI
5. tur toplu görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin memur maaşlarına yapılacak zam konusundaki teklifini getirmediğini belirterek, ''Siyasi irade henüz masaya oturmadı'' dedi.

Bürokratların, 2002-2009 yıllarına ilişkin geriye dönük çalışmayı iyi yaptıklarını dile getiren Gündoğdu, ancak 2010 yılına ilişin herhangi hazırlık olmadığını ileri sürdü. Ahmet Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomi ile ilgili bakanların ekonomik krizin geçmekte olduğu yönünde açıklamalar yaptığına işaret ederek, ancak bürokratların farklı bir tablo yansıttıklarını öne sürdü.
Gündoğdu, hükümetin getireceği teklif konusunda bir tahmini olmadığını, ancak 2010 yılı için hedef enflasyonun altındaki bir rakamın, sağlıklı, geleceği gören bir rakam olamayacağını söyledi.

Gündoğdu, tekliflerinin yaklaşık 2 aydır konuşulduğunu, ayrıca 15 Ağustosta resmen Kamu İşveren Kuruluna sunulduğunu anımsatarak, bunlara rağmen hükümetin henüz bir teklifle gelmemesini sağlıklı görmediklerini kaydetti.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler