FİNANS

Merkez, faiz kararında sürpriz yapmadı

**Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadali faizleri beklendiği gibi yarım puan indirerek yüzde 7.75'e çekti.

**

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yılın sekizinci toplantısında da faiz indirimine gitti.

Kurul faiz oranlarını beklendiği gibi yarım puan indirdi. Karar sonrasında gecelik borçlanma faiz oranı yüzde 8.25'e, borç verme faiz oranı ise yüzde 10.25'e çekildi.

Merkez Bankası'nın Kasım 2008'den bu yana yaptığı indirimlerin toplamı 9 puanı buldu. Banka Kasım'dan beri yaptığı her toplantıda faizi düşürme kararı aldı.

Son dönemde açıklanan verilerin, toparlanmanın yavaş ve kademeli olacağına işaret ettiği belirtilen kurul açıklamasında şöyle denildi: "Dış talep zayıf seyrini sürdürmekte, yurt içi yatırım talebi gerilemekte ve istihdam koşullarında belirgin bir iyileşme görülmemektedir.

ENFLASYON UZUN SÜRE DÜŞÜK KALACAK Ayrıca, yakın dönem gelişmeleri tüketim talebindeki toparlanmanın gücüne ilişkin belirsizlikleri artırmıştır. Bu çerçevede, enflasyonun düşük seyrini uzun bir süre koruyacağı öngörülmektedir.

AŞAĞI YÖNLÜ RİSKLER DEVAM EDİYOR
Finansal koşullardaki ek sıkılığın kısmen devam etmesi ve küresel finans piyasalarındaki sorunların reel ekonomi üzerindeki etkilerinin boyutuna ilişkin belirsizliklerin sürmesi, aşağı yönlü risklerin tamamıyla ortadan kalkmadığına işaret etmektedir.

BELİRGİN TOPARLANMA OLMAZSA İNDİRİM SÜRER
Kurul, para politikasının aşağı yönlü esnekliğini uzun bir süre koruması yönündeki görüşünü teyid etmiş, iktisadi faaliyette belirgin bir toparlanma gerçekleşmemesi halinde kısa vadede ölçülü faiz indirimlerine devam edilmesinin gerekeceği değerlendirmesinde bulunmuştur."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler