FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün yaptığı toplantının ardından faiz kararını açıkladı.

Kurul, piyasada bugün oluşan indirim beklentisi paralelinde hareket ederek gösterge niteliğindeki bir haftalık repo faizinde 50 baz puanlık indirime gitti.

Yapılan bu indirim ile birlikte yüzde 7 seviyesinde bulunan haftalık repo faizi yüzde 6.50'ye inmiş oldu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, borçlanma faiz oranlarını yüzde 1,75'ten yüzde 1,50'ye düşürürken, borç verme faiz oranını yüzde 8,75'ten yüzde 9 düzeyine yükseltti.

Merkez Bankası haftalık repo faizindeki son indirimi Kasım 2009'da yapmıştı.

İNDİRİM KARARI BEKLENİYORDU
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bugünkü toplantıda faizlerin düşürülebileceği ile ilgili kuvvetli bir sinyal vermişti.

Başçı'nın sözlerinin ardından piyasada da faizlerin indirilebileceği ile ilgili bir beklenti oluşurken, CNBC-e anketine katılan 20 ekonomistin 18'i Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklediklerini belirtmişti. Ekonomistlerin 12'si 50 baz puan, 5 ekonomist 25 baz puanlık bir indirim öngörüyordu.

İNDİRİM BEKLENTİSİ İLE PİYASA FAİZİ REKOR SEVİYELERE İNDİ
Merkez Bankası'nın bugün yapacağı faiz toplantısındaki indirim beklentisi nedeniyle, piyasa faizleri 7.28'e kadar gerileyerek ve tarihin en düşük seviyesine indi. Faiz oranları geçtiğimiz hafta ise yüzde 7.7 seviyelerindeydi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler