Gülsan Gıda, küresel ekonomik krize rağmen yeni yatırımlarla, 2007 yılından bu yana saatte 32 tonluk meyve suyu üretim kapasitesini iki kat artırdı. AB standartlarında yapılan üretimlerle özellikle Meysu aile boyu 1.5 litrelik meyve suyuyla "Yüzde 50 fazlası yüzde 10 ucuza" konseptiyle piyasadaki yerini korudu.
2007 yılında Meysu markasını almakla beraber, 2008 yılını "atılım yılı" olarak nitelendiren Gülsan Gıda'nın Meysu fabrikaları, 12 milyon Euro'luk yeni yatırımlarla üretim kapasitesini sürekli artırmayı hedefliyor. Tesislerde Antartika hariç tüm dünyaya ihracat yapan marka, 2009 yılında 10 milyon dolarlık ihracat yaparak özellikle Avrupa ve Amerika'da ile ihracat rakamlarını ikiye çıkardı.
Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bekir Güldüoğlu, "Türkiye'de tüketicinin, meyve suyunda ürün çeşitliliğini ve doğallığı aradığını bilerek, konsantre, doğal ve aromalı ürünler başta olmak üzere çok çeşitli konseptlerde meyve suyunu üretiyoruz. 350 kişilik çalışma ekibi ve pazarda 60 bayisi ile faaliyetlerimizi sürdürerek yeni atağa geçmemize rağmen, kaliteden ödün vermeden ilkeli çalışmalarımız ile iç pazarın lideri durumundayız. 20 bin metrekare kapalı arazi üzerinde faaliyetlerimizi ve yatırımlarımızı bundan sonra da devam ettirerek, üretim kapasitesinin artmasıyla birlikte, başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, dünyaya kendimizden bahsettireceğiz. Yılda kişi başına düşen meyve suyu tüketim miktarı Almanya'da 40 litre, Avusturya'da 39 litre, İngiltere'de 30 litre ve Avrupa ortalamasında 15 litre iken Türkiye'de sadece 6 litredir. Oysa meyve suları kahvaltılarda, öğle, akşam yemeklerinde kısaca hayatımızın her anında su ve diğer içeceklere alternatif olarak tüketilebilecek susuzluk giderici, serinletici ve sağlıklı içeceklerdir" dedi.
Meyve suyu sektöründe faaliyet gösteren Meysu, süt üretimine de başlayarak ürün gamını genişletiyor. Bekir Güldüoğlu konuya ilişkin olarak, "Tetra Pak'ın da teşvik etmesiyle süt yatırımına başladık. Şu anda Kayseri'de, çiftçileri kaliteyi artırmak için eğiterek, Süt kapasitemiz saatte 12 ton civarında. Makineler için 7 milyon Euro yatırım yaptık. Türkiye'de direkt meyveden meyve suyu üreten 4 büyük firmadan biri olmanın yanı sıra, sütte de ilk 4 üreticiden biri olmayı hedefliyoruz. Dağıtım ağlarını süte uygun hale getirerek, çilekli, muzlu, kakaolu süt çeşitlerinin yanı sıra, 2 yıl içinde yoğurt, peynir üretimine başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.
Bekir Güldüoğlu, "Fabrikalarımızda çok kapasiteli elma işlememiz ve birçok ürünün de pekmezini yapmamız nedeniyle elmanın güzel aromasının ve tadının pekmezde de aynı şekilde kalıp kalmadığını görmek amacıyla elma pekmezinin deneme üretimini yaptık. Ve ürettiğimiz Elma Pekmezi'nin tadının ve aromasının çok güzel olması neticesinde de ürünleri piyasaya arz etmeye karar verdik. Elma tahminen bütün dünyaya Orta Asya'dan yayılmıştır. Araştırmalara göre tarih boyunca kültür çalışmalarıyla bin farklı elma çeşidi üretildiği tahmin edilmektedir. Ülkemizde de çok çeşitli elmalar üretilmektedir ve ülkemizin elma üretim kapasitesi de yüksektir. Yaptığımız araştırmalar neticesinde elmanın ve elma pekmezinin, güzel kokusu ve tadının yanında insanlara sağladığı birçok yararı vardır ve her derde deva olarak bilinir" dedi.