FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Nakitte ve faizde kalan kraldır"

Piyasaların seyri hakkında bir değerlendirme yapan Finans Online ekonomi yazarlarından Yiğit Bulut, nakitte ve faizde kalan yatırımcının kazanmaya devam edeceğini söylüyor.

Bulut'un bugün için piyasaya ilişkin yorumları şu şekilde; İMKB ilk denemesinde 50,700 - 52,500 bölgesinden tepki verdi. Değerli yatırımcılar, dünkü yorumda “dünya piyasalarından” Cuma akşamından itibaren gelen veriler eşliğinde İMKB’nin 52,500 altını test etmesi gerektiğini belirtmiş ve “DOW ve BOVESPA’nın durumuna” göre “burada tutunup tutunamayacağının” sorgulanabileceğini detaylandırmıştık. Dün, İMKB’nin net olarak bu kanal içine girdiğini ve “DOW ve BOVESPA’daki tutunma” eğilimi ile de 52,500 desteğinin tam olarak üstünde kapandığını gördük.

Peki bu sabah itibariyle dünya verilerinde “bizi etkileyecek” neler var ?

- DOW 12,700 üstünde tepki verme-tutunma eğilimini koruyor
- BOVESPA’da satış devam ediyor, agresif değil ama 60,500-59,500 kanalına doğru çekiliyor
- Brent petrol 95 dolar altını zorluyor
- Altın 850 dolar üzerinde taban yaptı, 869 dolar hedefini test etmişti, yeniden ortaya doğru hareketli
- Uzak Doğu borsalarında “küçük çaplı” yükselişler var

BU VERİLER IŞIĞINDA BİZDE NELER OLABİLİR?

İMKB: 52,500 üstünde daha doğrusu dip bandı üstünde kalmaya çalışacak. 52,500 üstünde kalma mücadelesi devam edecek. Öğleden sonra DOW ve BOVESPA açılıp çok sert düşmez ise “kalabilir”. 52,500 desteğinde “tutunma” başarısı, hayal kurmadan gün içinde takip edilmeli.

Faiz: 16,50 artık direnç. Kısa vadede 16,20 altına gitmesi çok zor olmakla birlikte 16,50 direnç olarak karşımıza çıkıyor.

Dolar: 1,18 direnç ama aynı zamanda hedef olmaya deva ediyor. Kısa vadede 1,4750 bölgesini aşamayan parite 1,47 altını zorluyor. Parite 1,45’e doğru geri çekilmeye başlar ve özellikle “BOVESPA ve DOW” kritik sınırları “test ederlerse” dolarda 1,18 üstünü görebiliriz. Dolarda geçmişe göre “daha dikkatli” olmakta yarar var.

Dolar ile ilgili şunu eklemem gerekli; yukarıda görülen manzara “ters çanak formasyonunun” tamamlanmaya yakın olduğunu yani artık özellikle dünya piyasaları bozulursa “dolarda hemen değil ama zamana yaygın olarak eskiye göre daha hareketli bir dönem olabileceğini” en azından “sorgulayın” anlamında işaret ediyor ! Tekrar ediyorum; panik hareketler değil ama “düşüş trendi” bitti sinyali oluşuyor !

Sonuç: Bugün için de stratejimiz aynı; nakitte kalmaya ve faiz kazanmaya devam! Nakit kraldır!

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler