FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama, yeni plana güveniyor

ABD Başkanı Barack Obama, Hazine'nin açıkladığı toksit varlıkların temizlenmesi programına güvendiği belirtirken, finansal bir toparlanmanın bir gecede olmayacağına da dikkat çekti.

Ancak Obama, açıklanan programın kilitlenmiş durumdakı kredi piyasalarını açacağına çok güvendiğini, hali hazırda konut piyasasında buzların çözülmeye başladığı işaretlerinin bulunduğunu da ifade etti.

Gazetecilere açıklama yapan Obama, yönetiminin ABD ekonomisini canlandırmak için çaba harcamaya devam ettiğini vurguladı. Obama, Hazine Bakanı Geithner'in açıkladığı programın, donuk olan kredi piyazalarının çözülmesine yardım edeceğine güvendiğini belirtti.

Beyaz Saray'da ekonomi danışmanları ile toplantısının ardından konuşan Obama, alınması gereken daha çok yol olduğunu da vurguladı.

"FİNANSAL İSTİKRAR PLANI, DAHA DERİN BİR RESESYON RİSKİNİ AZALTACAK"

ABD Hazine Bakanı Geithner, Obama yönetiminin finansal istikrar planı çerçevesinde kamu finansmanının kullanımının daha derin bir resesyon yaşanması riskini azaltacağını söyledi.

WSJ'nin düzenlediği toplantıda konuşan Getihner, sisteme, daha derin bir resesyon yaşanması halinde bankalara yeterli sermaye tamponu sağlayacak ölçekde sermaye sağlamak istediklerini vurguladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler