FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Petrol fiyatları

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Petrol Fiyatları Raporu

Makro Ekonomik Görünüm: Diğer piyasaların aksine petrol fiyatlamayı Fed öncesinde gerçekleştirdi. Nitekim günün genelinde 79,35 dolar-81,25 dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada petrol dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,75 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya şubat ayı ZEW yatırımcı güven endeksi ve Euro Bölgesi Şubat ayı TÜFE rakamlarının yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı ve sonrasında yapılacak açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düştüğünü gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 80 doların altında kalındığı sürece satışların sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 78,95 dolar ve 77,5 dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 80,7 dolar ve 81,9 dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler