FİNANS

Petrol Ofisi'nin 9 aylık karı 264 milyon TL oldu

**Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketi Petrol Ofisi, üstün nitelikli ürünleri ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaları ile başarılı finansal performansını, 2009 yılının ilk dokuz aylık döneminde de sürdürdü.

**

Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketi Petrol Ofisi, 2009 yılının ilk dokuz aylık dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. 2009 yılının ilk dokuz ayında, Petrol Ofisi’nin net satış tutarı 10.406 milyon TL (6.639 milyon ABD Doları) olarak gerçekleşti. Bu dönemde, şirketin faiz, vergi ve amortisman öncesi karı 611 milyon TL (390 milyon ABD Doları) oldu. Petrol Ofisi’nin ilk dokuz aylık net karı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarak 264 milyon TL (168 milyon ABD Doları) olarak gerçekleşti.

Şirketin dokuz aylık performansını değerlendiren Petrol Ofisi CEO’su Melih Türker, "Krizin ve diğer olumsuzlukların işimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımız üzerindeki etkisini minimumda tutarken, müşteri odaklı çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza planlı olarak devam ediyoruz" dedi.

Türker, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 25 Haziran 2009 tarihinde almış olduğu kurul kararı ile 27 Haziran- 27 Ağustos 2009 tarihleri arasında iki ay süre ile, benzin ve motorin pompa fiyatlarında dağıtıcı ve bayiler için yayınlanmış olan bir formül ile hesaplanmak üzere tavan fiyat uygulamasına geçtiğinin altını çizerek, yılın üçüncü çeyreğinin başlangıcı itibarı ile sektörün serbest fiyatlandırma yapısının sekteye uğramasının da önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Tüm bu sıkıntılara rağmen, sektörde her geçen gün yükselen rekabet ortamında tüketici bağlılığının öneminin daha da arttığını söyleyen Melih Türker, "Müşterilerimizin Petrol Ofisi’ne duydukları güvene yakışan, en kaliteli, en yenilikçi ürünleri, müşteri odaklı hizmet anlayışımızla Türkiye’nin dört bir yanında sunmaya devam ediyoruz. Positive Card avantajlarımız ve kampanyalarımız ile onların hayatına fazladan değer katmayı sürdürüyoruz. Sosyal sorumluluk çalışmalarımızla toplumsal gelişime destek veriyoruz. Tüm bu çalışmalarımıza yansıttığımız enerjimiz ve tutkumuz, bizlere artan müşteri ve güven olarak geri dönüyor" dedi.

Zorlu bir şekilde başlayan ve devam eden 2009’un son çeyreğine, gerek Türkiye gerekse dünya ekonomisinde ihtiyatlı bir iyimserlik havası ile girildiğine dikkat çeken Türker, "Yılın sonuna yaklaştığımız şu günlerde, önümüzü daha net görebiliyoruz. Ülkemizin küresel krizin etkilerini hızlı bir şekilde geride bırakacağı görüşü, hem geçtiğimiz günlerde dünyanın finansal geleceğinin yol haritasını çizmek misyonu taşıyan Dünya Bankası ve IMF toplantılarında, hem de sonrasında sıklıkla dile getirildi.

Bu dönemde ihtiyatı elden bırakmamak gerekiyor, ancak önümüzdeki dönemin, geride bırakılandan daha olumlu olacağı inancımızı sürdürüyor ve katkılarımızı artırmak için tüm enerjimizle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.Petrol Ofisi’nin 2009 yılında güçlü bir performans gösterdiğini söyleyen Türker, "Ülke coğrafyasının tamamını kapsayan en büyük dağıtım şirketi, akaryakıt dağıtım sektörünün lideri ve madeni yağlar şirketi olarak, 2010 yılı ve sonrasında önceliğimizi, bir yandan müşteri odaklı çalışmalarımızı sürdürürken, diğer yandan da portföyümüzü petrol ve gaz işinin değişik alanlarında çeşitlendirmek oluşturuyor" ifadesini kullandı.

Elde ettikleri her başarının, kendilerini daha da geliştirmek için bir basamak oluşturduğunu belirten Melih Türker, sözlerini "3200 bayisi, çalışanları, dağıtım ağı ve tedarikçileriyle 100 bine yakın kişiye doğrudan ya da dolaylı istihdam sağlayan Petrol Ofisi, Türkiye’nin ekonomik bir değeri ve ülkemizin en itibarlı kurumlarından biridir. Bu sorumluluğun verdiği bilinçle Türkiye geneline yayılmış bayi ağımızın yönetiminde eksiksiz denetim mekanizmasını insan kaynaklarımızda ise konusunda uzman personel istihdamını ve bağlılığı her zaman ön planda tutuyoruz. Petrol Ofisi, tüm paydaşları ve Türkiye için yarattığı değerleri artırarak sürdürecektir" diye noktaladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler