FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar alev alev! Dolar, euro ve altında rekor

Ak Parti-CHP arasında olumsuz sonuçlanan koalisyon görüşmelerine piyasaların tepkisi oldu. Borsa sonrasında toparlasa düşüş da yüzde 3'ü buldu. Dolar ve eurodan ise rekor geldi.

Piyasalar alev alev! Dolar, euro ve altında rekor

Bugün güne 2,7759'dan başlayan ve iki haftadır 2,76-2,79 bandında hareket eden dolar/TL, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan ve yaklaşık 1,5 saat süren koalisyon görüşmesinin ardından 2,8213 tarihi zirvesini gördü. Avro/TL ise 3,1357 ile bu yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

BORSADA KAYIPLAR YÜZDE 3'DEN DÖNDÜ

AKP ve CHP liderlerinin koalisyon görüşmesinden çıkacak sonuca odaklanan hisse senetleri piyasası gün boyunca satışlarla karşılaşırken; görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından ilk tepki olarak kayıplarını yüzde 3'ün üzerine taşıdı ancak daha sonra kayıplarının bir kısmını telafi etti.

BIST-100 endeksi günü yüzde 1.39 düşüşle 77,085.5 puanda tamamladı.

Koalisyon görüşmelerinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasına kadar kulislerden gelen olumsuz haberlerin etkisi ile dolar dakikalar içerisinde tüm zamanların rekorunun kırarak 2.82 TL'nin de üzerine çıktı. Hızla yükselerek yeni rekor seviylerini test eden dolara Euro da eşlik etti ve 3.13 liraya kadar yükseldi.

Çin'deki devaluasyonun etkisi ile son birkaç gündür artış trendine giren altın Türkiye'deki olumsuz geçen koalisyon görüşmelerinin ardından gram altın 101 lirayı geçti.

Döviz ve altında sert yükselişler yaşanırken BİST 100 endeksinde ise satışlar art arda geldi. BİST endeksi yüzde 3'ü aşan kayıplarla bir ara 76 bin seviyesinin altına kadar geriledi.

AÇIKLAMALAR YÖNÜ BELİRLEYECEK

Analistler, koalisyon görüşmeleri sonrasında dövizdeki ilk tepkilerin sert olduğunu belirterek, koalisyon görüşmelerinin ardından yapılacak açıklamaların dolar/TL'nin yönü üzerinde etkili olacağını ifade ediyor.

Teknik olarak dolar/TL'de yukarı yönlü hareketin devam etmesi halinde 2,83-2,84 seviyelerinin ilk direnç olarak takip edileceği öngören analistler, siyasi belirsizliğin artması durumunda ise 2,90 seviyelerini görülebileceğini kaydediyor.

ALTIN GÜNE 99.10 LİRADAN BAŞLADI

Küresel piyasalarda Çin'in devalüasyon hamlesiyle volatilite artarken, "güvenli liman" arayışı altına olan talebi artırdı. Dolar/TL'deki sınırlı yükselişin de etkisiyle altının gram fiyatı 100,62 lira ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler