FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar...

**İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, 137 puan kayıpla 44 bin 95 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.31 oranında değer kaybederken, 11.494.120 TL'lik işlem gerçekleşti.

**

MB’nin dünkü faiz toplantısında beklentiler dahilinde 50 baz puan indirime gitmesinin bugün piyasalar tarafından olumlu algılanacağı düşünülüyor.

Yurt dışı piyasalardaki olumlu havanın da etkisiyle alıcılı bir seyir izlemesi beklenen piyasalarda kar realizasyonları ile karşılaşabileceği belirtiliyor.

Teknik olarak bakıldığında, dolar bazında 3 cent seviyelerine denk gelen 45 bin seviyesini aşma çabalarını sürdürmesi beklenen endekste, bu seviye aşılmadığı sürece satış baskısı devam edecektir.

45 bin seviyesinin aşılması halinde endeksin ilk aşamada yükselişini 46 bin seviyelerine taşıyacağı düşünülüyor. 44 bin altında yapılacak kapanışlar ise endekste, 42 bin 500 seviyelerine kadar bir geri çekilmenin işaretçisi olacak.

Mali piyasalarda bugün ABD mortgage başvuruları, Almanya ÜFE artışı ve İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanakları takip edilecek.

Piyasalarda bugün çok etkin veri olmamasıyla birlikte artan petrol fiyatları Avrupa borsaları enerji hisselerini olumlu yönde etkileyebilir.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI
Bileşik faizin yüzde 9.80’e doğru kademeli olarak çekilmesi beklenirken, doların gün içerisinde 1.49’u test edebileceği öngörülüyor.

İkinci piyasa faizleri Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine eşlik ederken son politika faiz indirimi ardından ikincil piyasa faizlerinin daha da gevşemesi bekleniyor.

Merkez Bankası beklentilere paralel 50 baz puanlık faiz indirimine gitti. Banka, faiz indirimlerine devam edeceği sinyali verdi.

Döviz piyasasında yatay bir seyir hakim. Faiz indirimine rağmen kurda bu seyrin devam etmesi bekleniyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,5040, avro 2,1190 liradan güne başladı.

Kapalıçarşı'da 1,4970 liradan alınan dolar 1,5040 liradan satılıyor. 2,1110 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,1190 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada dünkü kapanışta doların satış fiyatı 1,5020 lira, avronun satış fiyatı ise 2,1150 lira olmuştu.

DIŞ BORSALAR
New York menkul kıymetler borsası günü yükselişle kapadı.Dow Jones sanayi endeksi 82,60 puan artışla 9.217,94'den, Nasdaq bileşik endeksi 25,08 puan artışla 1.955,92'den kapandı.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası düşüşle kapandı.

Nikkei Endeksi, yüzde 0,79 oranında değer kaybederek, 10,204 puan oldu.

Avrupa borsalarının, dünya genelinden gelen karışık ekonomik sinyallerin yatırımcıları temkinli olmaya itmesine bağlı olarak güne karışık bir seyir ile başlamaları bekleniyor.

Analistler, FTSE 100'ün 1 puan artıda, Dax'ın 5 puan kayıpla ve Cac-40'ın 2 puan ekside açılacağını tahmin ediyorlar.

Bununla birlikte analistler, hisse senedi piyasalarında görünümün hala pozitif olduğunu, piyasalarda karışık açılışın ardından yönün yukarı dönmesinin şaşırtıcı olmayacağını da vurguluyorlar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler